Osnovac Luka Jazvić je prvak države u kuglanju, a pozvan je u državnu reprezentaciju mladih

Autor: Jelenko Topić

Zahvaljujući upornom treniranju kroz svega nekoliko godina, angažiranju trenera Željka Lončara, predsjednika Kuglačkog kluba Nove nade Darka Zovka, te potpori Požeškog sportskog saveza učenik osmog razreda požeške škole Julija Kempfa Luka Jazvić(14) postiže izvrsne rezultate u kuglanju, a pozvan je u državnu reprezentaciju svoga uzrasta.

-Trener je došao u našu školu i pitao tko od učenika želi trenirati kuglanje, javio sam se i tako je sve počelo prije četiri godine – kaže nam samozatajni Luka koji je već nakon šest mjeseci treniranja dva puta tjedno na požeškoj kuglani ostvario zapažen uspjeh jer je u Varaždinu postao pojedinačni državni prvak u svojoj uzrasnoj kategoriji.

To ga je motiviralo na daljnji rad pa je iduće godine bio drugoplasirani na državnom prvenstvu, a u dječjoj međužupanijskoj ligi Luka brani boje kluba Nove nade. Potporu mu naravno daju roditelji posebice otac Mario koji ne žali slobodnog vremena i novca kako bi Luka mogao nesmetano raditi i postizati što bolje rezultate, a to se potvrdilo i proglašenjem za trećeg najboljeg sportaša grada Požege. Uz to u paru sa Dinom Prnjavorac osvojili su drugo mjesto u državi.

Dobra vijest stigla je iz Hrvatskog kuglačkog saveza odakle je Luka dobio poziv za širi popis reprezentacije Hrvatske do 14 godina. Tako je izvjesno da bi on do kraja godine mogao nastupiti nas Svjetskom kupu koji će se održati u susjednoj Sloveniji.

-Ovi rezultati dokaz su aktivnog rada Škole kuglanja pokrenute u Požegi jer su već polaznici četvrte generacije postigli zavidne rezultate – kaže nam otac Mario.

Uz to što je odličan učenik bavi se i glazbom svirajući brač tj. basprim u školskom orkestru kojega vodi Nenad Kovačević. Ponosni su na njega i u školi gdje mu je razrednica Maja Franjić. Svi ne sumnjaju da će iza ovog vrijednog osnovca biti još mnogo dobrih sportskih rezultata.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek