Ophodnja izviđača po Požeškoj gori

Autor: Požega.EU

muljevićPOŽEGA – Tijekom Aurea festa koji će se početkom rujna održati u Požegi, članovi požeškog Odreda izviđača “Jozo Koutni” organizirati će Ophodnju “Požega 2015” – trodnevni izviđački tabor na livadi, u Ulici Hrvatskih branitelja (kod Udruge Mi), u kojemu će ugostiti izviđače nekoliko izviđačkih odreda iz Republike Hrvatske. Tabor, sa desecima izviđačkih šatora, i pratećom infrastrukturom, biti će postavljen 4. rujna ove godine, a u njemu se očekuju gostujući odredi istoga popodneva.

 Toga dana ekipa požeških izviđača sudjelovati će aktivno i na požeškoj “Fišijadi 2015”. U subotu 5. rujna, nakon doručka i dizanja zastave od 9 sati, svi izviđači će iz tabora krenuti u pravcu Trga sv. Trojstva, gdje se očekuje priključenje planinara iz HPD Sokolovac(Požega) i drugih građana.

-Oko 9.30 sati će svi zajedno krenuti trasom ophodnje: Trg sv. Trojstva – Domovinski križ – Seoci – Sveti Vid – Trg sv. Trojstva – Tabor, gdje se povratak i ručak očekuju do 15 sati. Nakon popodnevnog odmora i spuštanja zastave, izviđači će navečer pribivati završnoj večeri Aurea festa – ističe starješina Odreda Dražen Muljević i dodaje da će tabor završiti 6. rujna u dopodnevnim satima.

Više iz kategorije