Općini Jakšić odobreno 220 tisuća kuna za razvoj predškolske djelatnosti

Autor: D.K.

Kao odgovor na potrebu zbrinjavanja djece predškolske dobi na području gradova i općina ulaže se u projekte koji pridonose poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima te koji osiguravanju pružanje usluge produljenog boravka i poslijepodnevnog i/ili smjenskog rada dječjeg vrtića.

Na raspisani natječaj Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koji se odnosio na razvoj predškolske djelatnosti, jedina iz Požeško – slavonske županije, javila se općina Jakšić kojoj je kroz taj projekt odobreno 220 tisuća kuna na temelju dokumentacije koja je tražena.

-Upravo tako, odobreno nam je 220 tisuća kuna koja ćemo sredstva utrošiti za dogradnju postojećeg dječjeg vrtića te za plaće zaposlenika i režijske troškove. I prije sam naglašavao da su nam kapaciteti u vrtiću popunjeni. Iz tog razloga smo već krenuli s određenim radnjama kako bi što prije izvršili potrebitu nadgradnju i dobili mogućnost upisa većeg broja djece. Svaka sredstva su dobro došla pa tako i ova koja nisu dostatna za potrebite radove. Javljamo se i na druge natječaje, a uložit ćemo i vlastita iz proračuna koliko bude trebalo jer za naše mališane trebamo stvoriti sve preduvjete u odgojno-obrazovnom programu čime pomažemo i njihovim roditeljima. Svjesni smo situacije da roditelji koji su zaposleni da nemaju kud sa svojom djecom dok su na poslu. Zbog toga sve ovo i radimo jer to je naša obveza kao čelnika jedinice lokalnih samouprava da za svoje sumještane osiguramo sve preduvjete za što bolji standard življenja – rekao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Za očekivati je da će se što prije započeti s radovima na dogradnji vrtića i da će se iz te ustanove još glasnije čuti smjeh i pjesma uz veselje mališana koji će s velikom radošću biti sa svojim prijateljima i tetama dok su njihovi roditelji na poslu.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot