Općina Velika kupila objekt nekadašnje Taverne pokraj crkve – slijedi obnova tog drevnog zdanja i stavljanje u funkciju

Autor: Jelenko Topić

Kako se očekivalo općina Velika kupila je od tvrtke  „Požeška dolina“ iz Požege zgradu sa pripadajućim zemljištem na trgu svetog Augustina u Velikoj poznatu kao nekadašnji ugostiteljski objekt Taverna.

Kako smo saznali objekt i zemljište kupljeni su po cijeni sudskog procijenitelja što iznosi 106 tisuća eura ili oko 790 tisuća kuna.

Uz tu zgradu nalazi se pripadajuće zemljište površine 2486 četvornih metara smješteno na navedenom trgu pokraj župne crkve.

-Željeli smo da zemljište i zgrada ostanu našem mjestu Velikoj pa smo to riješili  – ističe Vlado Boban, načelnik veličke općine i dodaje da namjeravaju kandidirati projekt rekonstrukcije zgrade sa pripadajućim parkiralištem  za fondove EU i potporu nadležnih ministarstava kako bi sve uredili.

Tako će se ovo dotrajalo zdanje, izgrađeno navodno između dva svjetska rata, obnoviti i iskoristiti za turističku namjenu.

Nekadašnji izgled Taverne

-Tu bi smjestili ured Turističke zajednice, na katu bi bio hostel jer se te sobe i ranije koristile za tu svrhu, a bio bi tu i ugostiteljski sadržaj- kaže nam Boban. Dio navedenih sadržaja organizirat će se kroz partnerstvo sa privatnim ulagačima.

Najavljeno je uređenje crkve i njenog okoliša pa bi se uz poštivanje struke cijeli trg sa svim objektima uredio u zaokruženu cjelinu. Dakako zemljište bi se uredilo za održavanje priredbi što je i do sada bio slučaj za popularno veličko Vinkovo svake godine u siječnju.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: