Omotali uskrsnu šunku u tijesto, te je ispekli u krušnoj peći, a kuhali su riblji paprikaš (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Već pet godina skupina požeških vinara i njihovih prijatelja okupljaju se na blagdan Velikog petka u vikendici Tode Mrdalja na predjelu Vranovac kao dijelu Velikog kamena na obroncima Požeške gore iznad grada gdje se druže i pripremaju uskrsnu šunku za svoje obitelji. Tu se na južnoj strani prema Vranduku i Komušini nalazi i Mrdaljev vinograd.

Tako je bilo i ove godine. Tu su uz Mrdalja još bili Drago Mikel, Hrvoje Jurković, braća Robert i Mario Poljak, Siniša Budimlić, Dario Mojaš Baći i drugi.

Baći je za sve njih skuhao riblji paprikaš u kojega je stavio dva šarana težine  4,40 i 3,80 kilograma pa su se svi počastili. Uz to su naravno kušali i ponajbolja vina požeškog vinogorja, a njihove supruge su za ovu prigodu ispekle slana peciva i kolače.

Kao majstor domaće kuhinje Baći  je u ranije pripremljeno tijesto umatao šunke za Uskrs, te ih stavljao peći u obližnju krušnu peć, koju je domaćin Tode Mrdalj ranije založio i ugrijao, kako bi se u njoj ispekle šunke.

Druženje je trajalo od dopodneva do kasnih poslijepodnevnih sati, a vesela družina razišla se u dobrom raspoloženju najavivši ovakav susret i dogodine.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: