Okusi Slavonije sa niz domaćih delicija na 4. AgroTouru 21. rujna na požeškom Trgu svetog Trojstva

Autor: Jelenko Topić

Sajam poljoprivrede i seoskog turizma AgroTour Slavonija, tradicionalno će i ove godine u Požegi obilježiti početak jeseni. Poljoprivredna televizija će četvrtu godinu za redom organizirati spomenutu manifestaciju, na već dobro znanoj lokaciji – Trgu Svetog Trojstva i to u subotu 21. rujna u prijepodnevnim satima.

Cilj sajma je okupiti proizvođače koji, osim standardnih, uzgajaju i poljoprivredne kulture koje nisu uobičajene i svakodnevno dostupne te predstavnike seoskih gospodarstava koja u svojoj ponudi, pored ugostiteljstva, imaju razne zabavne sadržaje. Sve veći broj izlagača svake godine Požežanima i drugim gostima nudi brojne proizvode poput bučinog ulja, aronije, začinske paprike, meda, kozjeg, magarećeg i kravljeg mlijeka i sira, zatim tradicijskih proizvoda posuđa, igračaka, odjeće, obuće i brojnih drugih.

Osim toga, posjetiteljima će se predstaviti i turistički subjekti iz Slavonije i Baranje sa svojom ponudom te prodavači poljoprivredne mehanizacije. Ove godine u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom Požeško-slavonske županije održat će se i poslovni razgovori, a u prostorijama spomenute institucije predavanje će održati Zvonimir Kalić, pobjednik ovogodišnjeg Izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika.

-Sve nazočne očekuje vesela atmosfera, uz vrhunske domaće prehrambene i enološke proizvode, koje ćete moći kušati i kupiti od 30-ak izlagača. To će naravno upotpuniti tradicionalna slavonska tamburaška glazba i prigodni kulturno-umjetnički program. Tako će zasvirati mladi kutjevački tamburaši „De Gotho“, a bit će i folklora– ističe Danijela Ergović, voditeljica marketinga Poljoprivredne televizije.

 Generalni pokrovitelj sajma Alles Elektrocentar i ove godine osigurao je vrijedne nagrade za posjetitelje najsretnije ruke.

 Sve informacije o sajmu možete saznati na stranici www.poljoprivredna.tv ili na Facebook događaju “AgroTour Slavonija 2019.” te putem emaila marketing@poljoprivredna.tv

Više iz kategorije