Okupljaju se svirači požeškog, brodskog, našičkog i novogradiškog kraja koji su svirali doček Nove godine

Autor: DK

Tradicija je dugi niz godina da se svirači zabavno-glazbenih, narodnih i tamburaških sastava okupljaju na početku svake godine. To je najveći godišnji skup glazbenika, a popularno su ga nazvali  „Sviračka nova godina“ jer svirači u pravilu na prijelazu dviju godina zabavljaju druge tj. sviraju na Silvestrovo dočeke u ugostiteljskim objektima i domovima.

Svirači požeškog, brodskog, našičkog i gradiškog kraja okupit će se 20. veljače u restoranu „Schoon blick“ u Vetovu, a organizator susreta je Udruga za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege dok će za više od stotinu sudionika tj. svirača i njihovih prijatelja svirati poznati vokalno-instrumentalni sastav „Zlatne strune“ iz Đurđenovca, koji inače često nastupaju na priredbama i u lokalima požeškog kraja.

Medijski pokrovitelji skupa su portal pozega.eu i Kronika požeško-slavonska.

Ovaj susret će pomoći jedinice lokalne samouprave požeškog kraja, a bit će to prigoda za razmjernu iskustava u radu, dogovore za suradnju i naravno cjelovečernje druženje.

Uz dobru svirku i pjesmu tu će se prirediti bogata ponuda na trpezi, a osim svirača upućen je poziv i ljubiteljima dobre pjesme i zabave da se uključe u ovo glazbeno događanje. Prijave se do 16. veljače primaju na mob. 091-63-00-796.

Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu

Komentiraj: