Održana duhovna obnova za roditelje djece katoličkih škola u Požegi

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Na spomendan sv. Katarine, u Dvorani sv. Terezije Avilske održana je duhovna obnova uoči došašća za roditelje i djelatnike katoličkih škola u Požegi. Duhovnu je obnovu vodio rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu msgr. Antun Sente ml.

Na početku prvog dijela programa sve je prisutne pozdravio ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi vlč. Želimir Žuljević koji je zaželio dobrodošlicu voditelju duhovne obnove te svim roditeljima i djelatnicima katoličkih škola.

msgr. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu

Na početku duhovnog programa msgr. Sente je pročitao, a zatim i pojasnio biblijski ulomak o izgubljenom sinu koji je potrošio očev imetak na neuredan život, a kada je ostao gladan i žedan, spoznao je svoj grijeh i zamolio oca da mu oprosti te ga primi nazad kao svoga radnika, a otac je sina obukao u najljepše haljine, stavio mu prsten i zaklao ugojeno tele te priredio veliko slavlje. Nakon biblijskog ulomka o izgubljenom sinu msgr. Sente progovorio je i o biblijski parovima Abrahamu i Sari, odnosno Davidu i Bat-Šebi, ženi Urije Hetita. Govorio je o njihovim odnosima te o kušnjama i grijesima koje su činili.

Drugi dio duhovne obnove održao se u katedrali sv. Terezije Avilske gdje je msgr. Sente predvodio za sve prisutne ispit savjesti čitajući i tumačeći Deset Božjih zapovijedi. Nakon toga je uslijedila molitva Sv. Krunice, koju je predvodio ravnatelj vlč. Želimir Žuljević, a bila je prilika i za ispovijed.

Duhovna obnova završila je euharistijskim slavljem koje je predvodio voditelj duhovne obnove msgr. Sente u koncelebraciji sa ravnateljem Katoličke osnovne škole vlč. Želimirom Žuljevićem, vjeroučiteljima vlč. Krunoslavom Siroglavićem i vlč. Marijanom Pavelićem te kancelarom Požeške biskupije vlč. Josipom Krpeljevićem.

U homilji se mons. Sente spomenuo i najvećeg biblijskog para Marije i Josipa te je protumačio Josipovu veličinu i ulogu u Isusovu životu. Zaključio je da je bitno u svakoj situaciji dopustiti Bogu da nas vodi.

Na koncu euharistijskog slavlja ravnatelj vlč. Želimir Žuljević zahvalio je mons. Senteu da održanoj duhovnoj obnovi, a ovaj je pozvao djelatnike i roditelje da u Godini Božanskog milosrđa posjete Karlovac i Nacionalno svetište sv. Josipa koje je kardinal Bozanić proglasio mjestom posebne milosti.

/Izvor: Katolička osnovna škola Požega/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot