Održana duhovna obnova za roditelje djece katoličkih škola u Požegi

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Na spomendan sv. Katarine, u Dvorani sv. Terezije Avilske održana je duhovna obnova uoči došašća za roditelje i djelatnike katoličkih škola u Požegi. Duhovnu je obnovu vodio rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu msgr. Antun Sente ml.

Na početku prvog dijela programa sve je prisutne pozdravio ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi vlč. Želimir Žuljević koji je zaželio dobrodošlicu voditelju duhovne obnove te svim roditeljima i djelatnicima katoličkih škola.

msgr. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu

Na početku duhovnog programa msgr. Sente je pročitao, a zatim i pojasnio biblijski ulomak o izgubljenom sinu koji je potrošio očev imetak na neuredan život, a kada je ostao gladan i žedan, spoznao je svoj grijeh i zamolio oca da mu oprosti te ga primi nazad kao svoga radnika, a otac je sina obukao u najljepše haljine, stavio mu prsten i zaklao ugojeno tele te priredio veliko slavlje. Nakon biblijskog ulomka o izgubljenom sinu msgr. Sente progovorio je i o biblijski parovima Abrahamu i Sari, odnosno Davidu i Bat-Šebi, ženi Urije Hetita. Govorio je o njihovim odnosima te o kušnjama i grijesima koje su činili.

Drugi dio duhovne obnove održao se u katedrali sv. Terezije Avilske gdje je msgr. Sente predvodio za sve prisutne ispit savjesti čitajući i tumačeći Deset Božjih zapovijedi. Nakon toga je uslijedila molitva Sv. Krunice, koju je predvodio ravnatelj vlč. Želimir Žuljević, a bila je prilika i za ispovijed.

Duhovna obnova završila je euharistijskim slavljem koje je predvodio voditelj duhovne obnove msgr. Sente u koncelebraciji sa ravnateljem Katoličke osnovne škole vlč. Želimirom Žuljevićem, vjeroučiteljima vlč. Krunoslavom Siroglavićem i vlč. Marijanom Pavelićem te kancelarom Požeške biskupije vlč. Josipom Krpeljevićem.

U homilji se mons. Sente spomenuo i najvećeg biblijskog para Marije i Josipa te je protumačio Josipovu veličinu i ulogu u Isusovu životu. Zaključio je da je bitno u svakoj situaciji dopustiti Bogu da nas vodi.

Na koncu euharistijskog slavlja ravnatelj vlč. Želimir Žuljević zahvalio je mons. Senteu da održanoj duhovnoj obnovi, a ovaj je pozvao djelatnike i roditelje da u Godini Božanskog milosrđa posjete Karlovac i Nacionalno svetište sv. Josipa koje je kardinal Bozanić proglasio mjestom posebne milosti.

/Izvor: Katolička osnovna škola Požega/

Više iz kategorije