Odličja vatrogascima uz veliki jubilej

Autor: Jelenko Topić

VELIKA – Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika nizom je cjelodnevnih svečanosti proslavilo 120-godišnjicu osnivanja i plodnog rada. To društvo je među pet prvoosnovanih u Požeškoj kotlini.

-Kroz desetljeća rada bili smo nositelji razvoja vatrogastva, ali i kulturnog života, te drugih aktivnosti u Velikoj i okolini – ističe predsjednik DVD Velika Ante Adžić dodajući da su bili pokretači Susreta prijateljstva vatrogasaca s područja Jadrana i kontinentalne RH. Danas je DVD Velika kao središnje društvo  dobro opremljeno za sve potrebe toga kraja, imaju svoja vozila, a aktivni su u radu sa svim uzrasnim kategorijama.

 

Svečanost je otpočela otvaranjem izložbe slika, dokumenta,odličja, priznanja i vatrogasne opreme, a na svečanoj sjednici DVD Velika zlatne vatrogasne plamenice za dugogodišnju aktivnost primili su Đuro Šurbek i Željko Perić, te zlatne  vatrogasne medalje Damir Milaković, Mario Terzić, Ivica Matijević, Zlatko Štiglić, Josip Šostić i Josip Kovačević.

Čestitke na velikom jubileju veličkim vatrogascima uputili su Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice, Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, načelnik općine Velika Vlado Boban, županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin, te predstavnici niz vatrogasnih društava iz više hrvatskih županija.

Nakon svečane sjednice sudionici su u povorci prošli kroz Veliku do župne crkve gdje je vlč. Mario Sanić služio misu za vatrogasce i njihovu rodbinu, vatrogasna vozila prošla su kroz mjesto, te je izvedena javna vježba.

Među ostalima na okupu su se našli počasni predsjednik DVD Velika Franjo Bujan, njegov zet i sadašnji predsjednik društva Ante Adžić, te njegova kćer koja je tajnica društva Zorica Adžić, a njih je snimila naša kamera.

no images were found

Komentiraj: