Odlazeći u mirovinu inspektor cestovnog prometa Mata Benakić ugostio blizu 400 prijatelja i znanaca /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

NOVA KAPELA/POŽEGA – Mato Benakić, donedavno inspektor cestovnog prometa za Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju odlazak u mirovinu proslavio je u dvorani Društvenog doma u Novoj Kapeli sa gotovo 400 svojih prijatelja, znanaca i poslovnih suradnika želeći im se tako odužiti za dugogodišnju suradnju i međusobno uvažavanje koje je često prelazilo u prijateljstva i kumstva. Među uzvanicima je bio saborski zastupnik Davor Vlaović, gotovo trećina su bili Požežani ponajprije poslovni ljudi, obrtnici i vinari, a tu su svirali i pjevali tamburaški sastav „Tkanica“ iz Nove Gradiške pojačan harmonikašem Igorom Gregurićem Gregom iz Slavonskog Broda, te sviračka skupina  Joze Dosegovića iz brodskog kraja koji će za Matu i njegove odabrano društvo svirati i u subotu kada se nastavlja fešta za njegove sumještane!

-Sretan sam kada vidim na okupu ovoliko dobrih ljudi i mojih prijatelja – kazao nam je vidno raspoloženi Mata Benakić, kojega lijepe uspomene kroz višegodišnji rad vežu upravo za požeški kraj.

Tu su bili poznati pjevači slavonskih pjesama Stjepan Jeršek Štef i Željko Witovsky koji su rado za Matu i njegove goste zapjevali uz „Tkanicu“.

Uz obilje domaćih specijaliteta pila su se i odabrana vina iz butelja. A tu su vinari Zlatne doline Enjingi, zatim Došen iz Trenkova i Pavlović iz Češljakovaca dopremili svoje vino u bačvama koje su pilo uz veselu pjesme, ples i zabavu do kasnih noćnih sati.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije