Odazovite se na dobrovoljno darivanje krvi od srijede do petka

Autor: D.K.

Gradsko društvo Crvenog križa Požega organizira u svojim prostorijama u Osječkoj 12, akciju dobrovoljnog darivanja krvi , od 26. do 28.kolovoza u vremenu od 10,00 do 18,00 sati s pauzom od 14,00 do 14,30 sati.

Dobrovoljno darivanje krvi u transfuzijskim ustanovama i na akcijama koje organiziraju Gradska društva Crvenog križa provode se i dalje svakodnevno kako bi osigurali dostatne količine krvnih pripravaka i funkcioniranja zdravstvene skrbi.

Slijedom preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i ECDCI, Povjerenstva za sprječavanje i suzbijanje infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi u HZTM i Povjerenstva za suzbijanje kućnih infekcija i s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj u prostorima provođenja akcije darivanja krvi nalažu se najviši higijenski standardi:

  • strogo pridržavanje mjera udaljenosti između osoba (najmanje 1 do 2 metra)
  • osiguranje punktova za dezinfekciju ruku djelatnika i darivatelja
  • nošenje zaštitnih maski za lice djelatnika
  • mjerenje temperature svim dobrovoljnim darivateljima krvi

Navedene mjere poduzete su kako bi se spriječilo širenje zaraze novim korona virusom tijekom provođenja akcija. Darivatelje se moli da izbjegavaju bliži socijalni kontakt i da se suzdrže od uobičajenih mjera neverbalnog komuniciranja kao što je rukovanje, a organiziator će ograničiti broj darivatelja koji su istovremeno nazočni u prostorijama.

Darivatelji kriv se mole da ne pristupaju akciji ako nije prošlo 28 dana od:

  • putovanja izvan zemlje (računajući od datuma povratka u Hrvatsku)
  • kontakta s osobama zaraženim sa SARS-COV-2 (računajući od zadnjeg kontakta i pod uvjetom da nisu imali nikakvih simptoma infekcije)
  • preboljenja COVID-19 (računajući od prestanka simptoma i pod uvjetom da su ponovljeno negativni na SARS-COV-2).

Darovatelj krvi može biti svaki zdravi čovjek od 18 do 65 godina. Darivanje krvi je bezbolan akt koji ne narušava zdravlje davaoca, a dobrovoljnim davanjem krvi ujedno kontroliramo naše zdravlje.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88