Od asfaltiranja ulica, obnove javne rasvijete do dječjeg igrališta

Autor: V.M.

JAKŠIĆ – Ovih dana sporedna ulica do društvenog doma u Radnovcu dobila je asfalt. Jedna je to od tzv. malih investicija u jakšićkoj općini ali koje su ipak bitne za stanovnike određene sredine.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

– Osim što radimo na realizaciji velikih investicija važnih za cijeli kraj, svake godine nastojimo u proračunu osigurati sredstva za manje radove po selima pa smo evo, sada asfaltirali 120 metara odvojka od državne ceste prema društvenom domu u Radnovcu. Isto tako, asfaltirano je i parkiralište ispred doma za što smo ukupno izdvojili 100 000 kuna – kazao je načelnik Ivica Kovačević.

U suradnji s HEP-om općina Jakšić radi i na rekonstrukciji niskonaponske mreže po naseljima te poboljšanju javne rasvijete. Tako se niskonaponska mreža obnavlja, kao i stara javna rasvijeta, u Rajsavcu a posao bi trebao biti gotov do kraja godine U općinskom proračunu za to je izdvojeno 110 000 kuna. Nadalje, na niskonaponskoj mreži i javnoj rasvijeti radi se i u Treštanovcima za što će općina osigurati dodatnih 95 000 kuna. Kažimo još kako je u Rajsavac iz proračuna ‘otišlo’ i dodatnih 20 000 kuna i to za izradu bine za potrebe Zajednice Slovaka.

– Intenzivno radimo i na uređenju dječjeg igrališta kod željezničke stanice. Neki ga nazivaju raznim posprdnim imenima jer se gradi na tarenu koji je podvodan no, pitam ih, što to znači – da bi cijelo naselje trebalo iseliti? Igralište je u građevinskoj zoni i bit će uređeno po svim standardima, nadam se do kraja ljeta, i vjerujem kako će koristiti djeci ne samo tog naselja nego i cijelog Jakšića – dodao je načelnik Kovačević.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: