Od 17 kandidata 15 položilo lovački ispit, te šest za lovočuvare

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Lovački savez Požeško-slavonske županije organizirao je jednomjesečnu  obuku kandidata za polaganje lovačkih ispita koju je polazilo 17 osoba, te još šest osoba za lovočuvare. Obuku je po programu Hrvatskog lovačkog saveza provodilo šest predavača i to svaki za pojedino ispitno područje.

-Poseban naglasak dali smo na balistiku i upoznavanje kandidata s oružjem, kao i rukovanje njime radi poboljšanja sigurnosti u lovu jer je među kandidatima, uglamom mladim ljudima, bilo dio onih koji nisu služili vojni rok- kazao nam je Božidar Terzić, predsjednik Povjerenstva za obuku kadrova i predsjednik ispitnog povjerenstva, a Tomislav Mrđenović, koji je bio peredavač za tu oblast, ističe da je obuka u rukovanju oružjem provedena u tri faze:teoretski dio kroz koji su upoznati s rukovanjem oružjem jer su ga neki praktički prvi put imali u rukama, zatim rastavljanje, sastavljanje i punjenje oružja i naposlijetku pratični dio na lovačkom strelištu u Bzenici kraj Pleternice.

Zbog opravdanih razloga dva kandidata nisu pristupila ispitu, a 15 je poližilo lovačke ispite, te šest za lovočuvare, pa se očekuje njihovo skoro uključivanje u rad lovačkih društava što će dakako utjecati na pomlađivanje. Oni su najprije odradili pismenio dio ispita, te nakon toga usmeni svaki kandidat pojedinačno po pojednim područjima obuhvaćenim programom obuke.

Više iz kategorije