Ocjenjivanje vina 18. svibnja je prethodnica Festivalu graševine i simpoziju 3. lipnja

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO – Predstavnici Udruge vinogradara i vinara“ Kutjevački vinari“ predstavili su novinarima predstojeću tradicionalnu priredbu festival graševine koji će zapravo započeti 18. svibnja ocjenjivanjem vina.

Ivica Grgić, predsjednik “Kutjevačkih vinara”

-U objektu Vinogradarstva d.d. Kutjeva imat ćemo 11. uzastopno ocjenjivanje uzoraka graševine kojih očekujemo više od 110, a to će provesti vrsni enolozi poznatih hrvatskih vinarija i drugi stručnjaci iz oblasti vinarstva – kazao je predsjednik „Kutjevačkih vinara“ Ivica Grgić. Jedan od članova tog ocjenjivačkog suda je kutjevački enolog Ivica Perak.

Ivica Perak, poznati enolog i član ocjenjivačkog suda

-Imat ćemo ocjenjivanje i kušanje isključivo sorte graševina jer joj želimo dati još veći značaj kao najzastupljenijoj sorti u našoj zemlji- istakao je Perak dodajući da će se po prvi puta kod ovog posla koristiti informatički sustav za senzorno ocjenjivanje što je korak više u znanstvenom i tehnološkom smislu. To poboljšanje ostvareno je potporom Ministarstva turizma u prošloj godini.

mr.sc. Branko Mihalj, bivši predsjednik “Kutjevačkih vinara”

-Simpozij o graševini održava se 3. lipnja, a obuhvatit će značajne teme koje će prezentirati uvaženi stručnjaci kao što su akademik Ferdo Bašić, prof. dr. Mladen Boban, prof. dr. Edi Maletić i dipl. oec. Marija Šarić da bi na kraju skupa bili proglašeni pobjednici ocjenjivanja, te šampion graševine i dodijeljene nagrade najboljima – istakao je Branko Mihalj i dodao da su kroz dosadašnje skupove ovog karaktera došli do dosta korisnih spoznaja.

Tijekom Festivala graševine priprema se Dan otvorenih podruma kutjevačkih vinara, izložba starih razglednica Kutjeva i druge prateće priredbe uključujući okrugle stolove i radionice s aktualnim tema iz područja vinogradarstva i vinarstva.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot