„Očajne domaćice“ iz Niša oduševile više od 200 svirača s područja Slavonije (foto galerija)

Autor: Jelenko Topić

DSC_4252ZAGRAĐE – Tradicionalno okupljanje glazbenika požeškog kraja neposredno iza početka svake godine organizirala je glazbena grupa „Estrada“ u dvorani „Kod Franje“ u Zagrađu gdje se okupilo više od 200 svirača iz požeškog, brodskog, našičkog, đakovačkog, novogradiškog i slatinskog kraja, a nastupio je poznati ženski sastav „Očajne domaćice“ iz Niša(Srbija).

Taj sastav djeluje od 2011. godine, a čini ga pet vrsnih glazbenica, te pjevačica i pjevač, a po repertoaru su izuzetno kompletni počevši od standardnih brojeva svjetske glazbe pa do najnovijih pjesama modernog zvuka uključujući i žanrove za mlade. Ovo okupljanje poznato je kao Sviračka nova godina jer je poznato da svirači sa svojim sastavima nastupaju na dočecima Nove godine na trgovima, te u ugostiteljskim objektima tako da se onda oni okupe naknadno i dobro zabave uz bogat stol što je bilo u ovom prigodom  u Zagrađu.

-Imali smo u Hrvatskoj nekoliko nastupa, ovo je prvi put u Slavoniji, voli nas publika svih uzrasta, a uz tradicionalnu glazbu njegujemo i moderniji zvuk jer imamo i nastupa za mlade u disco klubovima- kaže nam Andrea Barbu, pjevačica „Očajnih domaćica“.

Cjelovečernjim nastupom, točnije vrhunskim interpretacijama, virtuoznošćuna svojim instrumentima  i zanimljivošću izvedenih pjesama, kao i odabranih mikseva oduševile su prisutne svirače ovog podneblja koji su zaista imali mnogo toga za čuti(ali i vidjeti!) tako da su svi bili zadovoljni atmosferom i druženjem na ovom izuzetnom glazbenom događaju.

-U pripremi imamo vlastite pjesme i to suvremenijeg zvuka što ćemo uskoro snimiti i objaviti – kaže u nastavku Andrea, te dodaje da najčešće nastupaju na obiteljskim veseljima kao što su svadbe i privatne zabave, koje odrade kao cijeli sastav, a često su i gosti iznenađenja na svadbama u svojoj zemlji, ali i na širim prostorima uključujući i europske zemlje.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: