Obiteljsko gospodarstvo Špehar uz lovačku sobu i kušaonicu vina uređuje dvoranu za obiteljske svečanosti /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Špehar u Marindvoru nadomak Požege, ovo vrijeme izolacije koristi za pripremu novih sadržaja kako bi nakon epidemije koronavirusa mogli otvoriti svoja vrata posjetiteljima i gostima. Ranije su legalizirali sve objekte na imanju. Sve je uređeno u etno stilu kako se nekada radilo u Slavoniji, dakle uz korištenje starih materijala kao što su drvo i opeka,  pa je uz to Željko Špehar, kao lovac sa stažom od 40 godina uredio i lovačku sobu uz otvoreni kamin, gdje je izložio brojne trofeje divljači.

Ranije je pripremljena kušaonica voćnih vina sa starinama iz ovog kraja  gdje se mogu degustirati vina od jabuka i drugog domaćeg voća, a u dvorištu  dječje igralište sa niz sadržaja za najmlađe. Prostori kušaonice popunjeni su starinama iz našeg kraja, te glazbenim instrumentima jer je Željko poznat kao društven čovjek, veseljak i ljubitelj lijepih pjesama koje rado zapjeva kada zasvira harmoniku.

-Pri kraju je uređenje dvorane za obiteljske i druge svečanosti gdje će se moći smjestiti do 90 osoba – kaže nam Špehar koji namjerava registrirati djelatnost iznajmljivanja dvorane kako obiteljima tako i ugostiteljima koji bi tu dopremali hranu za goste i posjetitelje.

 Uz njihove objekte prolazi obilježena biciklistička staza pa je moguća okrijepa  tijekom rekreativnih vožnji biciklom i natjecanja biciklista.

Zasađen je voćnjaka domaćih sorti sa svim vrstama voća od kojih će se pripremati voćna vina u ovom domaćinstvu-zaključio je Željko kojega smo zatekli kod kuće na poslovima uređenja dvorane, točnije u Marindvoru broj 9 nedaleko županijske ceste Požega-Krivaj- Biškupci.

Foto: D. Mirković [FAG id=274038]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88