Obitelj Burić iz Ramanovaca među deset najvećih proizvođača cvijeća u našoj zemlji /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Proteklih dana objavljena je lista najvećih uzgajivača cvijeća u našoj državi. Na njoj je među deset najvećih Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Marijan Burić iz Ramanovaca koji cvijeće proizvode na vlastitim površinama od 1,12 hektara. Ostali uzgajivači su uglavnom s područja sjeverozapadne Hrvatske.

Maja i Marijan Burić prodaju svoje cvijeće na tržnicama, kite svatove, crkve, restorane, samostane, ljudi ga kupuju za prvu pričest, krizmu, za svoje domove, posljednja počivališta…

– Hrvatska uvozi više od 90 posto rezanog cvijeća, a potencijal nam je nevjerojatan. Uvijek sam voljela cvijeće, maštala sam da ću živjeti u svojoj kući, ići na posao u struci i imati puno cvijeća. Ali otkako sam prije deset godina završila studij, nemam stalni posao, nego radim po nekoliko mjeseci na zamjenama – kazala je jednom prilikom Maja, koja je po struci učiteljica razredne nastave i hrvatskoga jezika.

Suprug Marijan studirao je menadžment, na poslu je vrlo brzo napredovao do voditelja velikog trgovačkog centra. Budućnost im je, svjesni su Burići, neizvjesna ako nemaju nešto svoje. Stoga su krenuli u posao sa cvijećem. Mnogo se odriču, rano ustaju zbog uzgoja cvijeća u plastenicima, te  razvoze cvijeće na tržnice okolnih gradova, no ne kriju zadovoljstvo svojim radom i njegovim rezultatima premda kao i u svakom poslu ima problema.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot