Obilježena 22. obljetnica osnutka Dočasničke škole

Autor: Požega Portal

blankPOŽEGA – Povodom 22. obljetnice osnutka Dočasničke škole, koja od prije dvije godine djeluje u Požegi, danas je održana svečanost u požeškoj vojarni 123. brigade. Dočasnička škola ustrojstvena je jedinica Hrvatskog vojnog učilišta zadužena za školovanje dočasnika po modelu slijedno rastuće institucionalne izobrazbe i izradu i ažuriranje nastavnih planova i programa izobrazbi. Cilj je i zadaća Dočasničke škole osposobiti polaznike za višu ustrojbenu dužnost kroz četverorazinsku dočasničku izobrazbu.

blank

Svečanosti obilježavanja prethodila je sveta Misa koju je služio vojni kapelan vlč. Željko Volarić u kapelici sv. Ivana Krstitelja, koja se nalazi u krugu vojarne.

blank

U sklopu svečanosti odigrava se i malonogometni turnir u spomen na poginulog pripadnika škole Tihomira Klobučara u Sportskoj dvorani Grabrik. Na turniru sudjeluje osam ekipa, i to sportska ekipa Policijske uprave požeško-slavonske, Hrvatskog učilišta Petar Zrinki iz Zagreba, Zapovjedništva za obuku i doktrinu logistike, Gradijske oklopno mehanizirane brigade, ekipe Visoke, Napredne i Temeljne dočasničke izobrazbe, te kao domaćini ekipa Dočasničke škole iz Požege.

blank blank

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće, u sklopu svečanosti, na spomen obilježju pripadnika škole bojnika Tihomira Klobučara, poginulog 7.kolovoza 1995. godine u Vojno-redarstvenoj akciji Oluja.

blank blank blank

Središnja svečanost održana je u anfiteatru požeške vojarne na kojem je među uzvanicima sudjelovao zamjenik zapovjednika HVU Petar Zrinski komodor Tihomir Erceg, koji je nagrađenim dočasnicima uručio odlikovanja i priznanja.Na svečanosti su bili nazočni i župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, zamjenik gradonačelnika grada Požege Darko Puljašić, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Dario Dasović sa suradnikom Goranom Matijevićem, načelnikom Policijske postaje Požega.

Pozdravne riječi svim nazočnima uputio je zapovjednik Dočasničke škole u Požegi pukovnik Zdenko Šakota koji je istaknuo glavne značajke rada i djelovanja škole od njenog osnutka do danas.

blank

Komodor Tihomir Erceg također se obratio nazočnima zaželjevši što bolje uspjehe u radu i djelovanju škole istaknuvši da svi zajedno uz osobno zalaganje trebaju djelovati na profesionalnom planu kako bi uvjeti za rad u školi bili što bolji unatoč poteškoćama i krizi koja je jednim dijelom zahvatila i Oružane snage.

blank blank blank blank blank blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića