Obilježavaju značajne obljetnice, pohode bojišnice i sjećaju su svojih najmilijih

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Udruga roditelja poginulih branitelja grada Požege na godišnjoj izvještajnoj skupštini donijela je plan rada za 2017. godinu, te su usvojena izvješća o radu u prošloj godini, a među brojnim gostima bili su predstavnici Hrvatske vojske, policije, udruga proisteklih iz domovinskog rata, te srodnih udruga iz Nove Gradiške i Slavonskog Broda.

Skupštini su prethodili polaganje vijenaca na spomenik poginulim braniteljima na požeškom Trgu 123. brigade i sveta misa u katedrali.

-Uz obilježavanje značajnih događaja iz domovinskog rata i godišnjica stradanja naših branitelja, često organiziramo druženja i susrete sa udrugama iz drugih krajeva, a pohodili smo bojšnicu na području Unsko-sanskog kantona u Bosni i Hercegovini, te Novsku i Vukovar- kazala je u izvještaju o radu udruge tijekom protekle godine njena predsjednica Kata Ronko. Dodala je da su imali hodočašće sa duhovnom obnovom.

Uspješan rad poželjela je predstojnica Ureda državne uprave u Požegi  Đurđa Babić istaknuvši da sve službe stoje roditeljima na raspolaganju u slučaju bilo kakvih problema ili potreba.

-Grad će i nadalje pratiti rad vaše udruge i pomagati joj, a drago mi je da imate snage i entuzijazma za brojne aktivnosti- kazao je na skupštini Slaven Paponja,  izaslanik gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića prenijevši njegove dobre želje.

Planom za 2017. godinu predviđen je nastavak ovakvih aktivnosti uključujući obilježavanja stradanja 11 branitelja 2. prosinca u Papuku, obilazak bojišnica na području Sinja i Knina, te brojni susreti i druženja.

/Foto: D.Mirković /

 

Više iz kategorije