Obilje dobrih pjesama za dobro raspoloženje više stotina gledatelja (FOTO GALERIJA)

Autor: Jelenko Topić

BRESTOVAC – Udruga za kulturu, zabavu i turizam„Požeška zlatna dolina“ iz Brestovca  i ove godine organizirala je i to po sedmi puta svoju ljetnu glazbenu priredbu „Pismom kroz Slavoniju“ u tom mjestu. Na otvorenoj pozornici ispred  Vatrogasnog doma okupili su se brojni tamburaški sastavi i solisti, a gost večeri bio je Osječanin Stjepan Jeršek Štef! Pokrovitelj festivala bila je općina Brestovac pa ga je u njeno ime otvorio načelnik Zdravko Mandić.

Pred više od 400 gledatelja iz ovog kraja i okoline među kojima su bili i naši iseljenici iz Australije, Kanade, Njemačke i drugih zemalja.

Nastupili su tamburaški sastavi „Bećaruše“ i „Poljadija“ iz Grabarja, te „Zlatna dolina“, „Paori“, „Rubina“ i „Bisernica“ iz Požege, „Srce bećarsko“ iz Velike, zatim pobjednici kaptolačkog festivala „Zlatni glas zlatne doline 2016.“ tamburaši „Žute dunje“ iz Cernika.

Stjepan Andrić, predsjednik Udruge „Požeška zlatna dolina“ nije krio zadovoljstvo cjelovečernjim programom koji je u potpunosti izvedbom brojnih tamburaških pjesama i raznolikošću njihovog izbora zadovoljilo brojno gledateljstvo.

Tu su još bili mlađahni Benjamin Poletto iz Završje ovogodišnji pobjednik Dječjeg festivala „Cvjetići glazbe“ u Pleternici, zatim višestruko nagrađivani sudionik niz festivala Požežanin Stjepan Japarić, te solistica Kristina Pavlović iz Cerovca.

Posebno raspoloženje među gledateljstvom donio je nastup renomiranog izvođača tamburaških pjesama Stjepana Jeršeka Štefa koji se predstavio svojim bogatim repertoarom, te uvjerljivim i dojmljivim izvedbama niza svojih hitova.

Tu je bila organizirana bogata ugostiteljska ponuda pod šatorom, a nakon priredbe su tijekom zabavne večeri nastupili tamburaši „Zlatna dolina.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: