Novih 30 majstora u 12 zanimanja (foto)

_MG_6779POŽEGA – Zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović uručio je danas u Obrtničkom domu 30 majstorskih diploma. Preuzeli su ih majstori iz 12 zanimanja, uglavnom iz Požeško-slavonske ali i iz drugih županija, konkretno iz Đakova, Slav.Broda, Vinkovaca, Nove Gradiške i Donjeg Miholjca.

Među njima je bio i Ivan Puđa, stolar iz Jakšića. – Radim već tri godine u stolariji Battori u Požegi i za sada sam zadovoljan. A da li ću jednom otvoriti vlastiti obrt? Ne znam, možda, kad budu bolja vremena – kazao je Ivan nakon preuzimanja diplome.

Na vlastiti posao odlučio se već Davor Dražić mehaničar poljoprivredne mehanizacije iz Završja. – Otvorili smo obrt u lipnju, zaposlio sam sina pa ćemo vidjeti. Posla ima bez obzira koliko je teško danas vrijeme. Mislim da se uz trud ipak može opstati – kazao je Davor.

Na diplomama je majstorima čestitao predsjednik Obrtničke komore Anto Bilobrk dok im je Mirjana Duvnjak iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavila poticajne mjere za obrtnike i nezaposlene.

Senka Horvat iz županijske Regionalne razvojne agencije “Panora” predstavila je natječaje na koje se obrtnici mogu prijaviti već od 20. srpnja.

Kažimo još da je majstorske diplome dobilo 7 automehaničara, 4 stolara, po tri kuhara i tokara, po dva autoelektričara, autolimara, frizera, mehaničara poljoprivredne mehanizacije i nadkonobara te po jedan elektromehaničar, strojobravar i zidar.

Inače, prema podacima Županijske obrtničke komore, koja je organizirala podjelu majstorskih diploma, broj obrtnika i dalje je u padu. U prvih šest mjeseci ove godine 60 obrta je otvoreno a 62 su zatvorena.

/Foto: Marko Krstanović/

no images were found

0 Comment

Send a Comment