Novi Renault Trafic zahvaljujući novom biturbo dizelašu troši tek 6l/100km

Autor: R.K.

ztjer67Paralelno uz Opel i Renault je predstavio novu generaciju svojeg lakog dostavnjaka. Novi Trafic treće generacije u prodaju bi trebao krenuti ovog ljeta i to pokretan dvjema novi dizelskim motorima koje je su razvili Francuzi. Novi Trafic tako će biti dostupan s 1.6-litrenim turbo dizelom i 1.6-litrenim biturbo dizelašem koji mu donosi prosječnu potrošnju od 6 l/100 km…

Novi Renault Trafic donosi potpuno novi izgled. Njegovim prednjim krajem dominira veliki Renaultov logo koji je postao središnji element dizajna Francuskog branda i prvi prepoznatljivi orijentir kada su u pitanju Renaultovi modeli. Uz taj dominantni detalj tu su i novi svjetlosni sklopovi te masivna prednja maska nadopunjena velikim usisnicima zraka. Pogledamo li novi Trafic u cijelosti vidjet ćemo kako je on dobio oštrije linije no ranije.

Baš kao i Opel Vivaro i novi Trafic bit će dostupan u dvije različite duljine i visine karoserije, s tri razine opreme. Tu su dakako i četiri njegove izvedbe, dvije dostavne varijante te kombi i minibus izvedba. Novi Trafic proizvodit će se u Sandouville tvornici u Francuskoj u koju je Renault za potrebe toga uložio više od 1.7 milijardi kuna.

izvor: automotoportal

Više iz kategorije