Novi premjer Tomislav Tolušić – tračak nade za osiromašenu Slavoniju?

Autor: DK

ZAGREB/POŽEGA – Slažu se razno razne kombinacije oko preslagivanja političkih snaga kako u zakonodavnoj tako i izvršnoj vlasti do kojeg mora neminovno doći ako se želi boljitak za ovu našu zemlju. Što je bolje, samo presložiti sadašnje političke snage i nastaviti raditi ili ići na nove izbore i imati nekoliko mjeseci “status quo” i time još dulje padati u krizu, o tome je jako teško bilo što reći.

Prema najnovijim informacijama koje su se pojavile glavni akteri u svemu ovom, aktualni predsjednik Vlade Tihomir Orešković i njegova dva potpredsjednika Tomislav Karamarko i Božo Petrov najvjerojatnije napuštaju Banske dvore i svoje fotelje prepuštaju novim ljudima. Možda u fotelju predsjednika Vlade nikada nije niti trebao zasjesti Tihomir Orešković jer se pojavio kao iz “vedra neba” i nema izborni legitimitet, ali što je tu je.

Cijelu političku scenu poljuljalo je pismo HDZ-ovih europarlamentarca, Davora Stiera, Dubravke Šuice, Ivane Maletić, i Andreja Plenkovića, koji ne žele da im se stranka ponovno dokazuje na izborima jer bi mogla možda loše proći. U svom pismu predlažu ono što je relativno prihvatljivo i što bi u konačnici moglo biti i prihvaćeno.

Jedan od najizglednijih kandidata za novog premijera je Tomislav Tolušić, aktualni ministar regionalnog razvoja i EU fondova i dugogodišnji virovitičko-podravski župan. Njegovi bolji poznavatelji za njega kažu da je čovjek sa stavom koji zna što hoće, što može, te da ima energije i snage uhvatiti se u koštac s najsloženijim problemima što je u ovom trenutku na prvom mjestu. Takva kombinacija bi i za nas kao žitelje Požeštine i Požeško-slavonske županije bila najbolja jer se radi o čovjeku koji ima osjećaj što bi trebalo napraviti posebno za ovaj dio Hrvatske, Slavonije koja strmoglavo ide nizbrdo unatoč tomu što ima sve blagodati i potencijale koji nisu iskorišteni u najvećoj mjeri.

Tomislav Tolušić je kako doznajemo prihvatljiv za sve članice Domoljubne koalicije, a niti MOST ne pruža otpor da se situacija odvija u tom smjeru i da se što prije prekine ova agonija. Od ljudi bliskih predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović doznajemo da i ona podržava takvu inicijativu čak do te mjere da zagovara takav rasplet cijele situacije.

Sve bi trebalo biti više poznato ovih dana, a kombinacija da Tomislav Tolušić preuzme “kormilo broda koji ne ide u dobrom smjeru” prema svemu je sudeći najizglednije i u ovom trenutku najracionalnije rješenje.

Ako dođe do imenovanja Tomislava Tolušić za premijera za očekivati je da u popunjavanju u izvršnoj vlasti konačno svoje mjesto nađe netko i iz Požeštine do čega je već trebalo doći.

/Foto: icv.hr/

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: