Novi laboratorij u Poljoprivredno-prehrambenoj školi

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Danas je otvoren laboratorij za kemiju i analizu hrane u Poljoprivredno-prehrambenoj školi u Požegi koji će biti od velike koristi za stručno usavršavanje učenika koji se obrazuju za zanimanje Prehrambeni tehničar.

Otvorenju je nazočio župan Požeško-slavonski Alojz Tomašević sa svojim zamjenicima Ferdinandom Trohom i Željkom Jakopovićem te pročelnicom Odjela za društvene djelatnosti dr.sc. Vesnom Vlašić. Ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Marija Grgić sa svojim suradnicima izrazila je veliko zadovoljstvo dobivanjem laboratorija koji će kako kaže biti od velike pomoći pri održavanju stručne nastave.

Sredstva za nabavku namještaja i opreme osigurala je Požeško-slavonska županija u iznosu od gotovo 190 tisuća kuna dok je škola sufinancirala projekt sa 11 tisuća kuna.

Poljoprivredno-prehrambena škola provodi projekt pod nazivom “Podizanje standarda strukovnog obrazovanja zanimanja Prehrambeni tehničar” čime se osigurava za sve učenike bolje znanje i preduvjet za kvalitetnije daljnje školovanje.

U laboratoriju će se u početku vršiti analize vina a moguća su i druga ispitivanja što će se kasnije i primjenivati, kao npr. ispitivanje tla, hrane i sl. Laboratorij će se za potrebe škole koristiti i biti će na korištenju i drugim gospodarskim subjektima uz stručni kadar tehnologa koji već rade u školi.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot