Novi laboratorij u Poljoprivredno-prehrambenoj školi

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Danas je otvoren laboratorij za kemiju i analizu hrane u Poljoprivredno-prehrambenoj školi u Požegi koji će biti od velike koristi za stručno usavršavanje učenika koji se obrazuju za zanimanje Prehrambeni tehničar.

Otvorenju je nazočio župan Požeško-slavonski Alojz Tomašević sa svojim zamjenicima Ferdinandom Trohom i Željkom Jakopovićem te pročelnicom Odjela za društvene djelatnosti dr.sc. Vesnom Vlašić. Ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Marija Grgić sa svojim suradnicima izrazila je veliko zadovoljstvo dobivanjem laboratorija koji će kako kaže biti od velike pomoći pri održavanju stručne nastave.

Sredstva za nabavku namještaja i opreme osigurala je Požeško-slavonska županija u iznosu od gotovo 190 tisuća kuna dok je škola sufinancirala projekt sa 11 tisuća kuna.

Poljoprivredno-prehrambena škola provodi projekt pod nazivom “Podizanje standarda strukovnog obrazovanja zanimanja Prehrambeni tehničar” čime se osigurava za sve učenike bolje znanje i preduvjet za kvalitetnije daljnje školovanje.

U laboratoriju će se u početku vršiti analize vina a moguća su i druga ispitivanja što će se kasnije i primjenivati, kao npr. ispitivanje tla, hrane i sl. Laboratorij će se za potrebe škole koristiti i biti će na korištenju i drugim gospodarskim subjektima uz stručni kadar tehnologa koji već rade u školi.

 

Više iz kategorije