Nove poticajne mjere poljoprivrednicima na području grada Kutjeva – vijećnici jednoglasno prihvatili prijedlog gradonačelnika Budimira koji je na sjednici prezentirao i odrađene milijunske projekte

Autor: DK

Na protekloj 13. sjednici Gradskog vijeća grada Kutjeva vijećnici su prihvatili I. rebalans proračuna za 2019. godinu i donesena je Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti na području grada Kutjeva. Vijećnici su dali ovlast gradonačelniku Josipu Budimiru da može pregovarati i dogovarati kupnju zemljišta i nekretnine u vlasništvu Kutjeva d.d. na kojem bi se mjestu gradila Kuća graševine.

Načelno je postignut dogovor oko kupnje nekretnine od Kutjeva d.d. u vrijednosti 650 tisuća eura s rokom otplate sedam godina. Gradonačelnik ima zaduženje i ovlast da pregovara i usuglasi ugovorne klauzule nakon čega će se pred vijećnike staviti konačna verzija Kupoprodajnog ugovora koji će dati konačnu odluku odobrenje za kupnju.

Vijećnici su prihvatili III izmjene i dopune Programa poticanja gospodarstva Grada Kutjeva za period 2018.-2020. Uz dosadašnje već prihvaćene i mjere koje su u provedbi i korištenju donesena je odluka o sufinanciranje premija osiguranja poljoprivrednih površina i stoke.

Mjera obuhvaća sufinanciranje sufinancira se 50% iznosa premije one police ugovora o osiguranju koja neće biti obuhvaćena sufinanciranjem putem Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. (polica sufinancirana od strane EU sukladno Pravilniku o provedbi mjere 17 – Upravljanje rizicima). Navedena mjera će se provoditi do 31.12.2019., ako je predmet ugovora o osiguranju jednogodišnji nasad, odnosno 24 mjeseca, ako je predmet ugovora o osiguranju višegodišnji nasad, nakon čega se isplata sredstava putem ove mjere stopira. Prijave se zaprimaju najkasnije do 13.12.2019., odnosno do utroška sredstava iz proračuna predviđenih za provedbu ove mjere, a isplate će se vršiti najkasnije do 31.12.2019. godine.

Prihvaćena je i mjera potpora stočarstvu i svinjogojstvu koja obuhvaća potporu u visini od 250,00 kn po mliječnoj kravi, odnosno 400,00 kn po rasplodnoj krmači, sukladno prijavljenom brojčanom stanju u Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji. Prijave se zaprimaju najkasnije do 13.12.2019., odnosno do utroška sredstava iz proračuna predviđenih za provedbu ove mjere, a isplate će se vršiti najkasnije do 31.12.2019. godine.

Prijave se mogu dostaviti ispravno popunjenim zahtjevom s pripadajućom dokumentacijom, koji se nalazi na web stranica Grada www.kutjevo.hr ili se može podići osobnim dolaskom u službene prostorije Grada Kutjeva, Trg graševine 1.

Gradonačelnik Budimir ukratko je prezentirao odrađene projekte na području grada Kutjeva u iznosu od gotovo 23 milijuna kuna koje su investicije odrađene i koje su u fazi odrađivanja uz sufinanciranje iz različitih fondova i vlastitim sredstvima iz proračuna. Investicije se odnose na radove na groblju 3,5 milijuna kuna, 1,2 milijuna kuna na Športsko rekreacijskom centru, 800 tisuća kuna na izgradnju staze, 10 milijuna kuna za izgradnju novog dječjeg vrtića, pet milijuna kuna za ceste i nogostupe na području grada Kutjeva, 1,5 milijun kuna za izgradnju kružnog toka pokraj groblja, 600 tisuća kuna za obnovu domova u naseljima, 450 tisuća kuna za javnu rasvjetu….

U provedbi su i pripremi veliki projekti vrijedni 40 milijuna kuna, onaj najveći, projekt Aglomeracije, 8 Poduzetnički inkubator vrijedan 8 milijuna kuna, Reciklažno dvorište 5 milijuna kuna, Dom vinara 4 milijuna kuna, Gretin park 5 milijuna kuna, Sportska dvorana 25 milijuna kuna i 5 milijuna kuna za ceste i nogostup u Bektežu te 2 milijuna kuna za kružni tok kod Dvorca.

Svi su ti projekti pripremljeni koju je dokumentaciju pripremala Europska razvojna agencija Kutjevo na čemu je čestitao predsjednik Gradskog vijeća Ivica Ribičić, posebice direktorici Ani Galić koja u tome, kako je rekao ima veliku zaslugu u tome.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: