Nova tvrtka „Color grupe“ u Velikoj: „Ember kamin“ proizvodi termobeton i drvenu ambalažu, a kasnije kamine

Autor: Jelenko Topić

VELIKA – Među šest tvrtki kćeri „Color grupe“ iz Požege od kojih jedna djeluje u Njemačkoj, a ostale u našoj državi odnedavno je tu i nova tvrtka pod nazivom „Ember kamin“sa sjedištem u Velikoj. Ona sada zapošljava desetak radnika, a očekuje se proširenje djelatnosti što bi trebalo donijeti i otvaranje dodatnih radnih mjesta.

Početkom 2009. Color emajl d.o.o. postao je vlasnikom dvaju objekata  u industrijskoj zoni naselja Velika. U jednom od objekata Color emajl d.o.o. je smjestio proizvodnju vrtnih garnitura te se planira povećanje kapaciteta proizvodnje vrtnih garnitura. Na taj način Color emajl d.o.o. uspješno će zadovoljiti potrebe tržišta.

U drugom objektu smješteno je završno sastavljanje kamina i njihovo skladištenje. Skladište kamina je bitno jer na taj način tvrtka ima mogućnost brže reagirati na potrebe tržišta te ih uspješno ispuniti.

-Nova tvrtka „Ember kamin“ sada proizvodi termobeton i različitu drvenu ambalažu – kazao nam jer vlasnik „Color grupe“ Goran Šutalo. Dodaje da je na toj lokaciji tj. u Velikoj završeno skladište za gotove proizvode korisne površine tri tisuće četvornih metara.

-U bliskoj budućnosti u Alagincima će ostati proizvodnja dimovodnih cijevi, a u Veliku bi se potpuno preselila proizvodnja kamina – kazao nam je gospodin Šutalo.

/Foto: Color.hr/

 

Više iz kategorije