Nova školska godina sa sedmom generacijom učenika

Autor: D.K.

POŽEGA – U prigodi početka nove školske godine učenika Katoličke osnovne škole postaje već tradicionalan i susret u prvim školskim danima i susret roditelja djece sa osnivačem škole, mjesnim biskupom msgr.dr. Antunom Škvorčevićem. Nova školska godina uvela je sedmu generaciju učenika u osnovnoškolsku katoličku ustanovu za koju iz godine u godinu iskazuje sve veći roditelja koji žele da se njihova djeca odgajaju i obrazuju na način koji ima određenu posebnost kojoj je pridodan izražajniji pristup vjeri, moralnim vrijednostima i ljubavi koja je povezana s Bogom.

Uz nove generacije učenika dolaze i novi djelatnici, nastavnici, profesori strukovnih predmeta koje su brojni roditelji imali prigodu na susretu u Dvorani sv. Terezije upoznati na kojem su uz upoznavanju uz biskupa bili nazočni i ravnatelj škole mr.vlč. Želimir Žuljević i predstojnik Ureda ka katoličke škole u Požeškoj biskupiji preč. Ivica Žuljević.

msgr.dr. Antun Škvorčević, požeški biskup

Na susretu zahvalnost svim roditeljima je biskup Škvorčević koji se očinskim riječima govorio kako treba biti ustrajan u svemu što roditelj zajedno sa svojim djetetom radi i prolazi u njegovom odrastanju i kroz njegovo školovanje koje ga vodi dalje u život. Kao primjer biskup je slikovito dočarao „gorušićino zrno“, koje je sitno i izgleda kao prašina, ali kada se posije ono izraste u jedno veliko stablo koje daje prekrasan plod. Time je želio potaknuti sve roditelje da sa djecom treba raditi od početka njihovog školovanja i oko njih se zalagati što će tek kasnije biti vidljivi plodovi uz roditeljski rad u njihovom odgoju. Roditeljski odgoj na takav način, odrastanje u vjeri bit će itekako vidljivi kako u obrazovanju a tako i daljnjem životu a lakše će se nositi i sa svim poteškoćama u ovozemaljskom životu

mr.vlč. Želimir Žuljević, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi

Roditeljima se obratio i ravnatelj mr.vlč. Želimir Žuljević, koji je na svojstven način i roditelje uveo novu školsku godinu, dočaravši im što njihovu djecu očekuje u novoj odgojno-obrazovnoj godini, čime sve škola raspolaže uz naglasak na odredbe kućnog reda u školi kojeg su se dužni svi pridržavati.

Nakon zajedničkog susreta roditelja sa biskupom, njegovim suradnicima, učiteljima i nastavnicima roditelji su imali sa razrednicima svoje djece prvi roditeljski sastanak na kojem su dobili sva druga dodatna pojašnjenja kako bi uspjeh i školovanje bilo na visokoj i zavidnoj razini na zadovoljstvo svih.

Na kraju svega, biskup je pozvao roditelje, profesore i učenike, da 12. 09. 2015g. prisustvuju posveti i otvaranju nove školske dvorane koja će ponuditi ne samo sportske usluge, nego usluge obrazovanja i usluge školske kuhinje, s izvrsnom opremom i osobljem.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot