Nova školska godina sa sedmom generacijom učenika

Autor: DK

POŽEGA – U prigodi početka nove školske godine učenika Katoličke osnovne škole postaje već tradicionalan i susret u prvim školskim danima i susret roditelja djece sa osnivačem škole, mjesnim biskupom msgr.dr. Antunom Škvorčevićem. Nova školska godina uvela je sedmu generaciju učenika u osnovnoškolsku katoličku ustanovu za koju iz godine u godinu iskazuje sve veći roditelja koji žele da se njihova djeca odgajaju i obrazuju na način koji ima određenu posebnost kojoj je pridodan izražajniji pristup vjeri, moralnim vrijednostima i ljubavi koja je povezana s Bogom.

Uz nove generacije učenika dolaze i novi djelatnici, nastavnici, profesori strukovnih predmeta koje su brojni roditelji imali prigodu na susretu u Dvorani sv. Terezije upoznati na kojem su uz upoznavanju uz biskupa bili nazočni i ravnatelj škole mr.vlč. Želimir Žuljević i predstojnik Ureda ka katoličke škole u Požeškoj biskupiji preč. Ivica Žuljević.

msgr.dr. Antun Škvorčević, požeški biskup

Na susretu zahvalnost svim roditeljima je biskup Škvorčević koji se očinskim riječima govorio kako treba biti ustrajan u svemu što roditelj zajedno sa svojim djetetom radi i prolazi u njegovom odrastanju i kroz njegovo školovanje koje ga vodi dalje u život. Kao primjer biskup je slikovito dočarao „gorušićino zrno“, koje je sitno i izgleda kao prašina, ali kada se posije ono izraste u jedno veliko stablo koje daje prekrasan plod. Time je želio potaknuti sve roditelje da sa djecom treba raditi od početka njihovog školovanja i oko njih se zalagati što će tek kasnije biti vidljivi plodovi uz roditeljski rad u njihovom odgoju. Roditeljski odgoj na takav način, odrastanje u vjeri bit će itekako vidljivi kako u obrazovanju a tako i daljnjem životu a lakše će se nositi i sa svim poteškoćama u ovozemaljskom životu

mr.vlč. Želimir Žuljević, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi

Roditeljima se obratio i ravnatelj mr.vlč. Želimir Žuljević, koji je na svojstven način i roditelje uveo novu školsku godinu, dočaravši im što njihovu djecu očekuje u novoj odgojno-obrazovnoj godini, čime sve škola raspolaže uz naglasak na odredbe kućnog reda u školi kojeg su se dužni svi pridržavati.

Nakon zajedničkog susreta roditelja sa biskupom, njegovim suradnicima, učiteljima i nastavnicima roditelji su imali sa razrednicima svoje djece prvi roditeljski sastanak na kojem su dobili sva druga dodatna pojašnjenja kako bi uspjeh i školovanje bilo na visokoj i zavidnoj razini na zadovoljstvo svih.

Na kraju svega, biskup je pozvao roditelje, profesore i učenike, da 12. 09. 2015g. prisustvuju posveti i otvaranju nove školske dvorane koja će ponuditi ne samo sportske usluge, nego usluge obrazovanja i usluge školske kuhinje, s izvrsnom opremom i osobljem.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: