Nova predsjednica Marija Horvat, zamjenica Željka Mijatović

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Gradsko kulturno-umjetničko društvo Požega dobilo je na izvanrednoj skupštini novo rukovodstvo. Umjesto dosadašnjeg predsjednika Slavka Richa na tu dužnost je izabrana Marija Horvat, inače direktorica Gradskog radija Vallis Aurea, dok će dužnost potpredsjednice obnašati Željka Mijatović.

Na skupštini je naglašeno da predstoji podmlađivanje društva uključivanjem novih mladih članova. Vrata društva su svima otvorena, a oni koji imaju interesa za folklor i običaje mogu se osobno javiti svake nedjelje od 18 do 20 sati u požešku dvoranu „Sokol“ (preko puta Obrtničkog doma).

Folkloraši društva rade u otežanim uvjetima zbog problema prostora za uvježbavanje koreografija. Probe sada imaju dva puta tjedno i to na dvije lokacije: nedjeljom u sportskoj dvorani“Sokol“ u Požegi, te četvrtkom u društvenom domu u Drškovcima gdje im je ususret izašao Mjesni odbor toga sela.

U sadašnjem trenutku folkloraši se pod vodstvom umjetničke voditeljica Vesne Kožul  spremaju za nastup na Državnoj smotri izvornog folklora koja će se održati 12. studenog u Koprivnici, a na nju su se plasirali sa Županijskog mozaika održanog prošlog proljeća u Brestovcu.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »