Njemački institut skinuo Požeško-slavonsku županiju sa liste rizičnih područja

Autor: Jelenko Topić

Za kraj ovog tjedna stigla je izuzetno dobra vijest za naše ljude koji žive i rade u Njemačkoj, te naravno i za njemačke turiste koji pohode Hrvatsku.

Njemačka je velike dijelove Hrvatske skinule s liste rizičnih područja, objavio je državni epidemiološki Institut Robert Koch.

-Od 6. lipnja u ponoć Dubrovačko-neretvanska, Istarska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Požeško-slavonska i Splitsko-dalmatinska više ne važe kao epidemiološki rizična područja-  priopćio je Institut Robert Koch.

To znači da za one koji iz Požeško-slavonske županije i drugih navedenih područja putuju u Njemačku više ne vrijede obveze prethodne digitalne prijave, predočenja negativnog testa ili karantene. Negativni koronatest i dalje je obavezan za ulazak u Njemačku zračnim putem.

Institut Robert Koch je istodobno i cijelu Italiju, Češku te najveće dijelove Austrije skinuo s liste rizičnih područja.

Kao rizična područja i dalje slove Hrvatskoj susjedne Bosna i Hercegovina, Slovenija i Srbija.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88