Nitko ne smije biti sam: Lijepa tradicija koju treba nastaviti /FOTO GALERIJA/

Autor: DK

POŽEGA – Tradicionalni susret osoba starije životne dobi koje su ostale bez supružnika odnosno supružnice i ove je godine u prigodi nadolazećih blagdana grad Požega organizirao za svoje sugrađane na kojem skupu se okupilo njih 300-tinjak.

Uz prigodan glazbeni program i ručak svi su proveli ugodno popodne kojima se kao domaćin obratio požeški gradonačelnik Vedran Neferović poželjevši im sve najbolje povodom predstojećih blagdana, a čestitkama se pridružio i predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić koji je zajedno s gradonačelnikom obišao sve stolove i zadržao se u kratkom razgovoru sa svojim sugrađanima. Ispred Požeško-slavonske županije na prigodnoj svečanosti bio je tajnik Željko Obradović.

-Ovo je jedna lijepa tradicija koju treba nastaviti čime grad Požega pokazuje brigu za sve generacije svojih sugrađana. Vodimo brigu i o onima najmlađima, ali ne smijemo zaboraviti niti najstarije koji su svojim doprinosom i radom ugradili puno toga u našem gradu pa im se na ovaj način u ovo blagdansko vrijeme zahvaljujemo na ovaj način. Socijalni program je više od pola milijuna kuna kroz različite programe u skladu s našim proračunom. Meni je osobno najteže i kao čovjeku kada mi dolaze obitelji sa zdravstvenim problemima i teškim bolestima u čemu im grad Požega mora pomoći jer nema tko drugi. Moramo u svim prilikama naći ljudsku suosjećajost i naći načina pomoći onima kojima je najteže – rekao je gradonačelnik Neferović.

Koliko znače ovakvi susreti pokazala je nekolicina onih hrabrijih koji su zapjevali i zaplesali čime su željeli dokazati da još imaju snage ali i volje za ono u čemu su u svojoj mladosti uživali, a to je pjesma i ples.

Komentiraj: