Niste niti svjesni što imate i sve to treba staviti u funkciju turističkog proizvoda

Autor: DK

POŽEGA – Hrvatska turistička zajednice i Udruga hrvatskih putničkih agencija u suorganizaciji Požeško-slavonske turističke zajednice održali su radionicu pod nazivom “Destinacijski menadžment – koordinacija aktivnosti lokalne zajednice i turističkih agencija na razvoju turističkih proizvoda”. Radionicu je vodila dr. sc. Romana Lekić na kojoj su se okupili predstavnici iz pet županija koji djeluju u privatnom i javnom sektoru koji se bave turizmom.

dr.sc. Romana Lekić

-Današnja tema na radionici ima za cilj spojiti ono bez čega nema destinacijskog menadžmenta i upravljanje destinacijom turističke agencije i zajednice. Mi na jedan konkretan način istražujemo koju atrakcijsku osnovu i resurse imamo iz čega stvaramo novi turistički proizvod za turiste koji su kreativci za turizam novog doba. Odmičemo se od onog masovnog turizma i pokušavamo naš kontinent prezentirati i pokazati na drugi način, konkretno turističkim proizvodima koje mogu kupiti i doći. Udruga hrvatskih putničkih agencija je uvidjela da toge nedostaje iz kojeg sam razloga i ja osobno došla da u tom pomognem. Iznenadila sam se jako ugodno koliko je ljudi došlo, kako iz turističkih zajednica tako i turističkih agencija – istakla je dr. sc. Romana Lekić koja je naglasila kako je na radionici dan turistički uvod, kako se raditi na resursima i kako se izvuči kvalitetna priča koja se komunicira kroz turističku interpretaciju.

O tome da postoji veliki razlog za dolazak turista u ovu destinaciju, u Slavoniju, dr. Lekić je naglasila kako nismo niti svjesni što imamo te da se treba poraditi na osvješćivanju što se sve ima od nematerijalne baštine do načina života i hrane što su sve prihvatljivi resursi te da sve to treba staviti u funkciju i oblikovati u turistički proizvod .

Maja Jakobović, direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije

-Ovo je druga serijska radionica Destinacijskog menadžmenta, odnosno poticanja suradnje lokalnih i  privatnih dionika koji se bave turizmom u destinaciji. Nastojimo sve ono što Slavonija nudi približiti i osvijestiti svim ponuditeljima turističkih usluga, posebno kada govorimo o turizmu posebnih interesa: eno-gastro turizam, biciklistički turizam i svi projekti koje zadnjih nekoliko godina intenzivno razvijamo, a nastavit ćemo i dalje u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i svim dionicima koji su spremni pomoći u valorizaciji kulturnih, prirodnih i drugih vrijednosti kontinentalne Hrvatske – rekla je Maja Jakobović, direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

DSC_8634 DSC_8635

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: