Nino Abramović preuzeo “kormilo” Požeškog sportskog saveza

Autor: D.K.

Nino Abramović za govornicomPOŽEGA – Kroz dugi niz godina Požeški sportski savez nikad nije imao dva kandidata za predsjednika, koji je kontinuitet prekinut sinoćnjom Skupštinom.

Nakon ostavke i odlaska Krešimira Pavelića sa mjesta predsjednika Požeškog sportskog  saveza te ubrzog odstupanja i Dražena Pekčeca sa mjesta predsjednika, Skupština je na sinoćnjoj sjednici izabrala novog predsjednika Ninu Abramovića, dugogodišnjeg i  „još uvijek“ aktivnog sportaša.

Svoja znanja i sportska umijeća Abramović je dokazao i dokazuje na sportskim terenima. Uz usvojena i savladana znanja preuzima upravljanje „barkom“ koja ne plovi i neće uvijek ploviti mirnim morem tako da će mu trebati dodatnih znanja, umijeća i snalažljivosti kako bi bio uspješan „kapetan“.

Požeški sportski savez do sada je okupljao 72 sportske udruge a sinoćnim primanjem Biciklističkog kluba „Luks racing team“ Savez je povećan na 73 člana.

Skupština sportskog saveza

Za predsjednika su se kandidirali Nino Abramović i Hrvoje Marjanović. Na skupštinu se odazvalo 56 delegata koji su imali pravo na biranje i izbor predsjednika.  Nino Abramović je dobio povjerenje od 38 delegata a Hrvoje Marjanović od njih 16. Dva su glasačka listića bila ne važeća.

Između svih 56 delegata koji su se odazvali na Skupštinu najviše su dominirali Vlado Englman i Krešimir Pavelić, koji su ukazivali na brojne propuste pri sazivanju sjednice i na način održavanja sjednice.

Žustre su se polemike i prepucavanja vodile oko tumačenja i pridržavanja Poslovnika kao i oko dostave materijala sa svim potrebnim izvješćima.  Ne dostavljanjem svih potrebitih materijala ostavlja se dojam da se nešto skriva jer kroz naknadno prikazana izvješća objašnjenja nisu ostavila dojam uvjerljivosti i točnosti.

Vlado Englma za govornicom na skupštini

I Krešimir Pavelić i Vlado Englman su se obrušili na aktualnog tajnika Željka Mitrovića zamjerajući mu na njegovom načinu rada, na slabo pripremljenoj sjednici kao i na nekim radnjama koje je poduzimao a nisu bile u njegovom ovlaštenju. Ostaje nepozanica iz kojeg je razloga i na temelju kojeg zakonskog uporišta potpisao ugovora sa APP-om kao i na temelju čega su vršene raspodjele određenih financijskih sredstava i zbog čega su nejasno prikazana financijska izvješća koja nisu dostavljena na vrijeme kako bi se ista mogla bolje proučiti.

Više iz kategorije