Nezavisni vijećnik Miro Rašić predlaže poticajne mjere za obrt i poduzetništvo

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Projekcije izrade proračuna za narednu godinu u mnogim lokalnim upravama su započele iz kojeg je razloga nezavisni Gradski vijećnik Miro Rašić uputio Prijedlog za poticanje zapošljavanja i razvoja poduzetništva za 2015. godinu. O upućenom prijedlogu izvijestio je novinare na konferenciji ispred Gradske te na kojoj je obrazložio pojedinosti kako bi se određeni prijedlozi mogli razmotriti i eventualno uvrstiti u Proračun Grada Požege za 2015. godinu.

-Ovdje sam danas da pravovremeno predam prijedlog iako ne znam kada će biti sjednica jer nemam nikakvu najavu. Pretpostavljam da treba duže vremena dok se proračun izradi iz kojeg razloga želim svoj prijedlog dostaviti u pisarnicu kojeg sam naslovio na gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Požege sa željom da se taj prijedlog uvrsti u proračun za narednu godinu. Ovaj prijedlog je preduvjet suradnje u raspravama na sjednici Gradskog vijeća za proračun jer mislim da je nepotrebno raspravljati o izdvajanju novca za manifestacije i cirkuse ali i za one stvari koje su nerealne – rekao je Miro Rašić te nadalje istaknuo da je u ovom prijedlogu bio skromniji za razliku od prijašnjih prijedloga koje je upućivao na sjednicama kada je tražio znatno veće iznose za poticanje obrtništva i poduzetništva.

U svom upućenom prijedlogu poseban naglasak je Rašić iznio o potrebi sufinanciranja zapošljavanja i otvaranje novih poslovnih subjekata, obrta i malih poduzeća, na području grada Požege na način zapošljavanja u postojećim ali i novim poslovnim subjektima uz jednokratni poticaj za svaku novozaposlenu osobu u iznosu od 5 tisuća kuna i 12 mjesečnih poticaja u visini od 20 % bruto plaće, a najviše do tisuću kuna mjesečno.

-Ovo predajem i apeliram na gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća kao i na sve vijećnike da zaborave stranačke netrpeljivosti i različitosti te da se misli na običnog čovjeka i na njih dvije tisuće koji nemaju radno mjesto koji ovdje dežuraju i mole gradonačelnika da im se pomogne. Znamo svi da u gradskim institucijama nema dovoljno mjesta za sve te ljude. Ovaj program je i sastavni dio poticanja nataliteta ali i socijalne politike. Nije dovoljan poticaj od tisuću kuna za jedno dijete kad se rodi i onda ga zaboravimo pa neka se snalaze u životu i roditelji i ono. Treba cijeli program definirati u tijeku odrastanja djece – zaključuje Rašić.

Prihvaćanje programa koji je predložen u nekim je sredinama prihvaćen i dobro se razvio pa je za očekivati da bi se kao takav mogao u pozitivnim smislu razviti i u Gradu Požegi.

 

 

Više iz kategorije