Neosiguran teret, brzina i razmak na skliskim kolnicima doveli do tri nesreće

Autor: D.K.

Jučer je oko 7.40 sati, na cesti između Velike i Trenkova s teretnog automobila marke „Mercedes“ brodskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak, prilikom mimoilaženja s osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je također upravljao 40-godišnjak, pao je dio tereta – kamen i oštetio „Volkswagen“. Protiv vozača teretnog automobila slijedi prekršajni nalog zbog neosiguranog tereta na vozilu.

Iz Policijske uprave naglašavaju kako teret na vozilu mora biti raspoređen i prema potrebi, osiguran, pričvršćen i pokriven tako da:
1) ne ugrožava sigurnost sudionika u prometu i ne nanosi štetu cesti i objektima na cesti,
2) ne umanjuje stabilnost vozila i ne otežava upravljanje vozilom,
3) ne smanjuje vozaču preglednost nad cestom,
4) ne stvara suvišnu buku i da se ne rasipa po cesti,
5) ne zaklanja svjetlosne i svjetlosno-signalne uređaje na vozilu, registarske pločice i druge propisane oznake na vozilu.

Istoga dana oko 8.35 sati, na cesti između mjesta Jaguplije i Nova Lipa, 20-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine (zavoj, kolnik mokar, sklizak) vozilom je sletio s kolnika nakon čega se isto prevrnulo na krov. 20-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Također u utorak, oko 14.35 sati, u ulici Zagrebačkoj u Požegi, 36-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, zbog ne držanja razmaka nije uspio zaustaviti vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom vozila kojim je upravljao, na stražnji dio osobnog automobila marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 35-godišnjakinja, a koja je usporila kretanje vozila zbog kolone ispred nje. 36-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog ne držanja razmaka tijekom vožnje.

S obzirom na mokre i skliske kolnike, smanjenju vidljivost, savjetujemo vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila i na vozilima imaju upaljena svjetla.

18-godišnjak u Pakracu počinio više prekršaja ugrožavajući sebe i ostale

U utorak, 20. studenog 2018., oko 21.15 sati u Pakracu u Ulici Matije Gupca 18-godišnji pješak s područja Križevaca, pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) kretao se i zadržavao na kolniku zaustavljajući druga vozila, razbio staklenu bocu na kolniku, te odbio postupiti po naredbi policijskih službenika da se zbog svoje i sigurnosti drugih sudionika udalji s kolnika, te je zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja.

Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja odbijanja ispitivanja na alkoholiziranost, ne postupanja po naredbi policijskih službenika, zadržavanja na kolniku u svojstvu pješaka i bacanja predmeta na kolnik za što je predviđena ukupna novčana kazna u iznosu od 2.300,00 kuna.

Foto: Ilustracija, pozega.eu

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot