Neferović zamolio novoizabranog kolegu Karla Bajta dječjeg gradonačelnika da se što prije sastanu (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – Danas je u požeškoj Gradskoj vijećnici održana konstituirajuća sjednica Dječjeg Gradskog vijeća na kojo je je za predsjednicu vijeća jednoglasno je izabrana Marija Brus iz OŠ “A. Kanižlića”, dok je za dječjeg gradonačelnika izabran Karlo Bajt iz OŠ “Julija Kempfa” koji će u narednom razdoblju obnašati tu dužnost.

Karlo Bajt, dječji gradonačelnik grada Požege

Novi dječji Gradski vijećnici su Gabrijel Ćorić, Fran Marijanović, Đuro Potnik, Ana Dubiel, David Ralašić, Erik Hajpek Roberto Hodak, Marta Hac, Filip Jakobović, Jana Mustapić, Jan Čokrlić, Ana Marjanović, Toni Radić, Nora Šarić, Petra Čuljak i Mia Zekić, koji su za potpredsjednika izabrali Erika Hajpeka iz Kanižlićeve škole, a za zamjenicu gradonačelnika izabrana je Petra Čuljak iz OŠ “Dobriše Cesarića”.

Na konstituirajućoj sjednici vijećnike je pozdravio požeški gradonačelnik Vedran Neferović poželjevši im puno uspjeha u radu.

-Kad krenete s radom, želio bih da budete aktivni te da dajete prijedloge i donesete ih pred odrasle vijećnike. U svojim školama, dijelovima grada u kojima živite, uočavajte stvari koje želite mijenjati u našem gradu. Svoje ideje slobodno iznesite. U ovom vam trenutku mogu reći kako ćemo uskoro jednu školu iznenaditi s novim igralištem, a ono što vjerujem, svi željno očekujemo, da ove sezone provedemo jedno lijepo ljeto na novouređenom gradskom bazenu, na kojem će biti ugodan boravak tijekom praznika. Sve prijedloge dostavit ćete meni i zajedno ćemo vidjeti što napraviti – rekao je gradonačelnik Neferović pozvavši sve mlade vijećnike da buduu slobodni, hrabri i kreativni kako bi kroz zajedničku suradnju nešto napravili u ovom gradu i to onako kako oni to žele.

Gradonačelnik Neferović je istakao kako mu je želja što prije se sastati s novim dječjim gradonačelnikom, te ga je “zamolio za prijem” prema njegovom slobodnom vremenu kako bi razgovarali  projektima koji su započeti u gradu te kako bi razmijenili i sve druge potrebne informacije potrebne za funkcioniranje grada.

Dječje Gradsko vijeće tijekom godine sastat će se još nekoliko puta, a već na konstituirajućoj sjednici zamjenica gradonačelnika Petra Čuljak dala je prijedlog da Vijeće podrži projekt OŠ “Dobriša Cesarić” pod nazivom “Medaljica Cesarica” kojim žele obilježiti Svjetski dan sindroma Down u ožujku.

Svi novoizabrani vijećnici položili su prisegu i potpisali o tome dokument kojeg je priredila njihova tajnica Zorica Krpan koja je predsjedavala i vodila sjednicu.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije