Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Oni ne pitaju za snijeg ili paklenu vrućinu jer oni spašavaju živote: Sanitetska vozila Doma zdravlja lani prevezli više od 7 tisuća pacijenata i prešli 1,2 milijuna kilometara

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Oni ne pitaju za snijeg ili paklenu vrućinu jer oni spašavaju živote: Sanitetska vozila Doma zdravlja lani prevezli više od 7 tisuća pacijenata i prešli 1,2 milijuna kilometara Požega.eu | Oni ne pitaju za snijeg ili paklenu vrućinu jer oni spašavaju živote: Sanitetska vozila Doma zdravlja lani prevezli više od 7 tisuća pacijenata i prešli 1,2 milijuna kilometara

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





POŽEGA - Često ih, gotovo svakodnevno po nekoliko puta susrećemo na cestama, a o njima jako malo znamo, kud se kreću, što rade, koje poslove obavljaju. Radi se o bijelim kombi vozilima sanitetskog prijevoza koje ima propisanu opremu i prevoze bolesnike u ili iz zdravstvene ustanove, odnosno ugovorne ordinacije u svrhu pružanja zdravstvenih usluga. Onaj tko pomisli da je vozačima sanitetskog vozila i drugom medicinskom osoblju lako obavljati te poslove, vara se.





Bilo da se radi o snijegu i poledici ili pak sunčanom i sparnom vremenu oni na put kreću, bez obzira na sve i prevoze one kojima je pomoć i zdravstvena usluga potrebna u nekoj drugoj ili većoj zdravstvenoj ustanovi, klinici i sl. Marljivi i radišni vozači sanitetskog prijevoza te medicinski tehničari časno i odgovorno obavljaju svoj posao što su nam potvrdili mnogi koji su njihove usluge trebali i koristili.





U razgovoru s ravnateljem požeško-slavonskog Doma zdravlja Marijanom Višatickim puno smo toga doznali. Dok je s nama razgovarao paralelno je rješavao specifičnije probleme upravo vezane za sanitetski prijevoz bolesnika.

-Puno bih vam toga mogao govoriti o sanitetskom prijevozu. Unazad nekog vremena pojavljivao se problem u obavljanju tog prijevoza, kako na području Požeštine tako i cijele Požeško-slavonske županije. Na svu sreću taj je problem s krajem ove godine riješen, povećali smo uz pomoć osnivača Požeško-slavonske županije i izlobirali sredstava kod Zavoda za zdravstveno osiguranje financiranje dvaju dodatnih timova koji su osnovani i priznati po posebnom standardu jer su uvažene molbe u kojima su prikazane stvarne potrebe pružanja sanitetskog prijevoza - istakao je Višaticki.

U protekloj 2017. godini sanitetska vozila Doma zdravlja Požeško-slavonske županije prevezli su 7.108 pacijenata i prešli gotovo milijun i dvjesto tisuća kilometara. Sve je to odradilo šest timova. Jedan TIM je dva sanitetska vozila, dva vozača i medicinski tehničar. Sva ta kilometraža je prijeđena gotovo bez ikakvih problema, nesreće ili većih kvarova što je još jedan pokazatelj dobro organiziranog rada Doma zdravlja kao ustanove.

-Dom zdravlja Požeško-slavonske županije kao primarni nositelj zdravstvene zaštite na području naše županije obavlja i sve druge oblike pružanja zdravstvene zaštite na primarnoj razini. Posao koji naši liječnici i medicinske sestre svakodnevno obavljaju vrijedan je svake zahvale i poštovanja. Zbirni podaci za razdoblje od 01. siječnja 2017. do 31. prosinca 2017. godine upućuju da je u  osam ordinacija opće/obiteljske medicine obavljeno je gotovo 121 tisuća pregleda dok su u ginekološkim ambulantama Doma zdravlja obavljene 22 i pol tisuće pregleda. Zubne ordinacije u sklopu Doma zdravlja obavile su 20 tisuća pregleda i potrebitih zahvata, a pedijatrijske ambulante gotovo 11,5 tisuća pregleda predškolske djece i dojenčadi - nadalje ističe ravnatelj Višaticki.





U okviru obavljanja usluga kućne njege pacijenata obavljene su 15.202 posjete na području Požeško-slavonske županije i pružena je zdravstvena zaštita za 2.209 pacijenta naše Županije. Svakako, kao novi važan segment rada Doma zdravlja treba istaknuti rad Službe za palijativnu skrb koja je svakodnevno u domovima pacijenata od Pakračke Poljane do Imrijevaca i Mokreša.  U isto vrijeme Patronažna služba Doma zdravlja je izvršila 30 tisuća posjeta za 4.721 pacijenta naših općina i gradova od onih najmanjih- novorođenčadi do najstarijih kojima je potrebna ova vrsta zdravstvene zaštite

Zar ne bi kao stanovnici Požeško-slavonske županije svi trebali biti ponosni na naš Dom zdravlja i sve djelatnike koji rade u njemu!











 



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo