Ne nasjedajte na prevarante koji se predstavljaju kao djelatnici banke s područja Francuske

Autor: DK

POŽEGA – U petak, 27. siječnja 2017. godine, policijskim službenicima je prijavio 52-godišnjak s područja Pleternice da je u razdoblju od listopada 2016. do siječnja 2017. godine, u više navrata putem elektroničke pošte kontaktirao osobu koja se predstavila kao djelatnik banke s područja Francuske te mu ponudila povoljnu realizaciju kredita uz uvjet da ranije uplati novčani iznos od nekoliko tisuća eura. Nakon što je 52-godišnjak  uplatio novac nepoznata osoba mu se više nije javila – navodi se u izvješću Policijske uprave požeško-slavonske.

Također se nadalje navodi da je istoga dana, isti takav slučaj prijavila 55-godišnjakinja s područja Kutjeva koja je je također u razdoblju od listopada 2016. do siječnja 2017. godine kontaktirala s nepoznatom osobom koja se predstavila kao djelatnik banke s područja Francuske i kojoj je poradi realizacije povoljnog kredita uplatila novčani iznos od nekoliko tisuća eura poslije čega joj se nepoznata osoba više nije javila.

Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na takve ili slične online ponude za  „povoljne“ kredite budući da se u većini slučajeva radi o prijevarama.

Foto: Ilustracija, zadarskilist.hr

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: