Nazdravili čašom zdravog majskog vina s biljkom lazarkinjom /FOTO/

Autor: S.P.

POŽEGA – Radionica i druženje uz izložbu “Zvukovi kukaca- orkestar najmanjih” za korisnike Doma umirovljenika u Velikoj održana je Gradskom muzeju Požega. Uz izradu modnog nakita od filca u obliku leptira, posjetitelje zlatne dobi dobri domaćini počastili su specijalitetima Muzeja u loncu – staroverskom tortom i majskim vinom.

Uz programe i radionice koje su muzejsku djelatnost posebno približile najmlađoj publici, Gradski muzej Požega nije zapostavio ni svoje posjetitelje u zlatnoj dobi, pa su i za njih odabrani pomno pripremljeni sadržaji poput današnje radionice.

-Od jeseni smo odlučili uz svaku našu izložbu ponuditi poseban program za osobe starije životne dobi. Tako smo uz prvu izložbu “Bertuchovo slikovno carstvo” kao posebne goste imali stanare Doma umirovljenika u Požegi. Ovog puta smo odlučili, osim naših sugrađana, kao posebne goste pozvati stanare iz Doma umirovljenika u Velikoj. Nakon kratkog vodstva kroz izložbu “Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih”, ponudili smo im radionicu izrade ukrasnih leptira koji mogu poslužiti kao broš ili ukras u kosi. S radošću su to prihvatili, a nakon rada po dobrom običaju, goste smo ponudili specijalitetom iz Muzeja u loncu – rekli su u Gradskom muzeju Požega.

Red marljivog rada sa škaricama i flomasterima, red razgovora i zabave – tako je izgledalo današnje druženje, baš poput staroverske torte čija je bogata nutrina ispunjena nizom redova tankog tijesta i slatkog, mirisnog nadjeva. Torta je to kojom su nekad u Zelčinu kod Valpova častili samo najdraže goste u posebnim prilikama, kad se htjelo pokazati bogatstvo i dobro raspoloženje kućedomaćina, pojasnila ravnateljica muzeja Maja Žebčević Matić koja je sa svojim gostima nazdravila i čašom zdravog majskog vina s biljkom lazarkinjom.

Foto: S.P.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: