Natjecanje u twirlingu i mažoret plesu (FOTO GALERIJA)

Autor: S.P.

POŽEGA – U organizaciji Twirling kluba Požega jučer je u Sportskoj dvorani  “Tomislav Pirc” održan “Otvoreni twirling i mažoret kup Požega 2016.”, natjecanje u twirlingu i mažoret plesu, koje je okupilo oko 200 natjecatelja u nekoliko kategorija.

Kup je održan pod pokroviteljstvom Grada Požege i Požeško-slavonske županije kojeg je otvorio zamjenik požeškog gradonačelnika Mario Pilon.

Marina Mihelčić, organizatorica kupa i Mario Pilon, zamjenik požeškog gradonačelnika

-Ovaj kup trebali smo odraditi još u siječnju. Naime, imamo kupove koje je potrebno odraditi prije odlaska na državno prvenstvo, kao obavezni dio našeg programa. Ovakvi kupovi koriste da bi se iznjedrio mladi naraštaj koji obećava. Moramo imati natjecanja ako želimo napredovati jer što više se  mladi natječu to će biti bolji na državnim i svjetskim prvenstvima – naglasila je ispred organizatora Marina Mihelčić.

Kategorije mažoreta su bile  Tradicionalna marširajuća ( marširanje bez bacanja štapa),  Exibition ( marširanje sa bacanjem štapa), te  solo i parovi sa rekvizitima, dok su se twirlingašice natjecale u kategorijama – Propisani solo, Solo i štap, Strutting u x, Rhytmic twirl ili Free style, Duo na zadanu glazbu, Parovi, Ekipe te Twirling grupe.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije