Uz nastupe folkloraša za najgizdaviju Šokicu izabrana Anamariju Mazal (FOTO GALERIJA)

Autor: Jelenko Topić

blankPOŽEGA – Sinoć je na festivalskoj pozornici bio nastup gotovo svih kulturno-umjetničkih društava s područja Požeštine koji su dočarali običaje iz krajeva odakle su došli. Nastupio je i tamburaški sastav „Žute dunje“ iz Cernika koji su pobjednici ovogodišnjeg festivala „Zlatni glas zlatne doline“, a održan je i izbor najgizdavije Šokice uz pratnju tamburaša „Rubato“ iz Nove Gradiške.

Među deset kandidatkinja ocjenjivački sud proglasio je najgizdavijom Šokicom Anamariju Mazal iz KUD „Svilenka“(Buk), najoriginalniju narodnu nošnju nosila je  Kristina Milković iz KUD „Orljava“(Pleternica), te je najbećarušom proglašena Marija Petrović iz KUD „Berda“(Brestovac).

Uz program na festivalskoj pozornici na trgu traje Festival vina i gastronomije gdje se predstavljaju  vinarske udruge i vinari Požeštine, a u Pješačkoj zoni je od 17 do 23 sata ulični festival sa nizom sadržaja za posjetitelje. Slogan priredbe je „7 dana 7 noći u Požegu treba doći“.

Drugog dana „Aurea festa“ danas 29. kolovoza je Festival uličnih svirača i mađioničara, dakako sa svim sadržajima na Vino-gradu(središnji trg), te u Pješačkoj zoni od 17 do 23 sata. Poseban program svih festivalskih dana je u ugostiteljskom šatoru ispred Gradske kuće, te u okolnim ugostiteljskim objektima.

/Foto: D.Mirković /

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:



Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića