Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Naprtnjača sa sedam knjiga u Velikoj i Biškupcima seli svakog petka kod drugog učenika: Učenik čita mami i tati, mama i tata čitaju učeniku

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Naprtnjača sa sedam knjiga u Velikoj i Biškupcima seli svakog petka kod drugog učenika: Učenik čita mami i tati, mama i tata čitaju učeniku Požega.eu | Naprtnjača sa sedam knjiga u Velikoj i Biškupcima seli svakog petka kod drugog učenika: Učenik čita mami i tati, mama i tata čitaju učeniku

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED



VELIKA / BIŠJKUPCI - U Osnovnoj matičnoj školi u Velikoj, a i u Područnoj u Biškupcima 15. prosinca 2017. započeo je novi ciklus nacionalnog projekta obiteljskog čitanja „Čitamo mi, u obitelji svi“.

Riječ je o projektu u kojem sudjeluju učenici trećega razreda i njihove obitelji. Projekt je osmišljen u organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara na temelju međunarodnih projekata, koji su postigli izvrsne rezultate. Nacionalnog je karaktera, a voditelji projekta su školski knjižničari. U našoj školi projekt vodi knjižničarka Ana Marinić, a podupiru ga učiteljice trećeg razreda Kata Marić i Antonija Matijević. U ovaj su se projekt uključile brojne osnovne škole u Hrvatskoj.



Svakog petka jedan učenik u svoj dom nosi naprtnjaču s knjigama; riječ je o sedam knjiga različite tematike, vrste i za različite dobne skupine, kako bi se u zajedničko čitanje mogla uključiti cijela obitelj. Osim knjiga, u njoj se nalazi i Knjiga dojmova u koju učenici pišu i crtežima prikazuju doživljaj zajedničkog uživanja u knjigama. Ideja je da ukućani barem petnaest minuta dnevno posvete čitanju i prelistavanju knjiga, a samo čitanje se može odvijati u nekoliko modela: učenik čita mami i tati, mama i tata čitaju učeniku, svatko u obitelji čita svoju knjigu te se razgovara o pročitanom.



Naprtnjača je u obitelji do srijede, kad ju učenik donosi u školu te na satu hrvatskog jezika iznosi svoje dojmove učiteljici i ostalim učenicima. Na kraju školske godine školski knjižničar s učiteljem bira najljepši dojam iz naprtnjače i šalje glavnom voditelju, a komisija bira najljepše dojmove cijele Hrvatske i nagrađuje školske knjižničare, nastavnike, učenike i njihove roditelje.

Prvi je privremeni vlasnik naprtnjače i ove godine određen slučajnim odabirom. U Velikoj je ta čast pripala učeniku Krešimiru Živaniću, a u Biškupcima učeniku Marku Ticlu.

/Izvor: Ana Marinić/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo