Napreduju radovi na izgradnji nogostupa u Alilovcima /FOTO/

Autor: D.K.

Dugo očekivana investicija u Alilovcima – izgradnja nogostupa, vrijedna više od 1,5 milijuna kuna, kroz to mjesto privodi se kraju. Radovi napreduju prema planu i dinamici izvođenja.  

-Kroz naselje Alilovci gradi se pješačka staza širine 1,60 metara. Radove izvodi tvrtka Ceste Požega d.o.o. i Promet građenje d.o.o. iz Požege. U terminskom su planu, a rok završetka radova je sredinom mjeseca rujna – rekao je ravnatelj Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Da se radi o dosta kritičnoj prometnici koja je zahtijevala da je uz nju i nogostup to nam je potvrdio načelnik općine Kaptol Mile Pavičić.

-Kao što je svima poznato, ova županijska prometnica je dosta kritična i  poznata po velikom broju prometnih nesreća, izlijetanju vozila te nažalost i smrtnim slučajevima. Najkritičnije toče su ulazak i izlazak iz mjesta. Ova staza značit će puno za stanovnike Alilovaca, posebno za sigurnost djece i učenika naše područne škole, odlazak mještana do trgovine i sl. Zahvaljujem županiji što su prihvatili naš prijedlog da idemo u ovu zajedničku investiciju, kako bismo riješili dugogodišnji problem – izjavio je Mile Pavičić.

Zadovoljstvo svim infrastrukturnim radovima na području Požeško-slavonske županije izražava i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, pa tako i onima na području općine Kaptol.

-Ponosan sam i sretan što se u ovako lijepom mjestu radi nogostup, na zadovoljstvo svih mještana, a ponajviše radi njihove sigurnosti. Proteklih nekoliko godina izgradili smo 15-tak kilometara nogostupa na mjestima gdje se odvija brojan i ubrzan promet. Nećemo se zaustaviti na ovome, nego ćemo po ovom načinu zajedničkog financiranja gradnje raditi i dalje – rekao je župan Alojz Tomašević.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88