Nakon Zagreba projekcija uspjeha Kostelića za Požežane

Autor: Ana Vuković

SONY DSCPOŽEGA – U Gradskom kazalištu Požega održana je premijera dokumentarnog filma „Gnothi Seauton” što u prijevodu sa starogrčkog znači “Spoznaj samog sebe”. Zagrebački sportski novinar Bruno Kovačević autor je filma koji je stvaran kroz dvadeset i tri godine, prvi kadrovi su iz razdoblja kada je Janica imala osam godina, a prati trnovit put i sportske uspjehe obitelji Kostelić, najtrofejnije hrvatske sportske obitelji. Dokumentarni film završava sa kadrovima iz Sočija 2014. godine.

Film je do sada prikazan samo u Zagrebu i ovo je bila jedinstvena prilika za požešku publiku da pogleda film koji će biti prikazan na 20-ak svjetskih filmskih festivala, prikazivat će se i u kinima u New Yorku i Los Angelesu, a konkurirati će i za filmsku nagradu Oscar u kategoriji najboljeg dokumentarnog filma.

– Kada sam vidio prilog o jakšićkim sedmašima, vidio sam pravu ljudsku nepravdu, stavio sam se u njihovu situaciju kako bi meni bilo da ne mogu na maturalac, kontaktirao sam ravnatelja škole i predložio mu ovu projekciju, ako dobijem dozvolu od Akademije u Los Angelesu, filmovi koji se kandidiraju za nagradu Oscar smiju u matičnoj zemlji biti prikazani samo jednom i ne za više od petsto gledatelja, a tu smo priliku iskoristili za predpremijeru u Zagrebu. Akademija je odobrila prikazivanje filma tako da imamo priliku vidjeti film u Požegi – istaknuo je autor filma Bruno Kovačević.

-Do sada je raznim humanitarnim akcijama prikupljeno dvadeset dvije tisuće kuna od potrebnih trideset tisuća kako bi jakšićki sedmaši mogli na dugo očekivanu ekskurziju – rekao je Boško Obradović, ravnatelj Osnovne škole „Mladost“ iz Jakšića.

/Foto by Ana Vuković/

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot