Nakon tri peticije asfalt ponovo dobivaju mlađe ulice od naše

Autor: D.K.

Ulica ne asfaltirana u Požegi 3POŽEGA – Ovih dana mediji su prenijeli vijest da će se uskoro na gradskom predjelu Varelovac na sjeveru Požege uskoro modernizirati kolnici Schwartzove i Matačićeve ulice što je po tko zna koji put razočaralo stanovnike tridesetak kuća u ulici Dr. Matije Kožića, smještenoj stotinjak metara od dvije navedene. Oni su se nam se obratili tražeći razloga ovakvih poteza.

-U tri navrata smo pisali peticije dvojici prethodnih gradonačelnika tražeći da se asfaltira ulica stara više od 30 godina, oni su to obećavali, ali nisu izvršili, no nova vlast u Požegi priprema asfaltiranje ulica koje su osjetno mlađe nego naša – priča nam umirovljenik Vlado Božičković. Dodaje da je sadašnji gradonačelnik u javnom obraćanju putem radija prošle jeseni najavio modernizaciju ove ulice kada dođu ljepši dani, no sada se boje da do toga neće doći. Slično razmšilja i njegova susjeda Zora Pejaković, nekadašnja radnica „Sloge“.

Ulica ne asfaltirana u Požegi - stanovnica

-Živim tu više od 30 godina, sve plaćamo gradu pa me čudi da se od toga novca nije mogla napraviti cesta,  očito je da smo prepušteni sami sebi- kaže gospođa Zora.

Cijela Kožićeva ulica duga je svega 200 metara pa je očigledno da za njeno asfaltiranje nisu potrebna velika sredstva, no građani bi se riješili blata, a pogotovo prašine ljeti kada ovuda prometuju vozila.

Stoga očekuju očitovanje nadležnih iz grada Požege jer smatraju da trebaju dobiti barem objašnjenje po kojem se kriteriju i redoslijedu moderniziraju gradske prometnice.

Ulica ne asfaltirana u Požegi 2

Više iz kategorije