Nakon saniranja kolnika asfalt istresli u potok: “Ovo je pravo ruglo!” /FOTO/

Autor: pozega.eu

BRESTOVAC / ZAKORENJE – “Počeli su s radovima na Državnoj cesti D51 od Brestovca prema Zakorenju prije gotovo tjedan dana i ostavili su pravo ruglo na cesti”, prepričavaju nam ogorčeni mještani Zakorenja, ali i vozači koji su u tom trenutku prolazili i ukazivali nam na problem i rupe na sredini ceste preko kojih moraju prijeći. Dodaju i kako su asfaltirali kada je bila temperatura ispod nule i do minus pet pa se pitaju da li je moguće da takav asfalt ostane te mogu li se na takav način kvalitetno izvesti.

– Neki vozači ne znaju da su na cesti tako velika oštećenja. Ne uspore dovoljno i gotovo da im otpadaju kotači – prepričava jedan od vozača, a da je doista tako i samo smo se uvjerili.

Da stvar bude još gora na više mjesta od Brestovca do Zakorenja izrezali su cestu na kojoj su sada rupe, a i ona oštećenja koja su krpali bolje da i nisu jer otpadaju komadi asfalta. S pravom se pitao jedan vozač koji se zaustavio zar je ovo državna cesta kojom gotovo tisuću vozila prođe dnevno. “Nitko ne vodi brigu o ničemu, to je sramota”, dodao je jedan ogorčeni vozač koji svakodnevno nekoliko puta prođe tom dionicom.

Kako doznajemo nositelj radova su Hrvatske ceste. Prometna signalizacija koja je postavljena srušena je ili je u jarku pa se s pravom može zaključiti da ne postoji ni redovita ophodnja u Hrvatskim cestama koja bi trebala otklanjati nepravilnosti i postaviti znakove kako bi signalizirali vozačima da trebaju usporiti i povećati pozornost.

Da stvar bude još gora, višak asfalta nakon asfaltiranja završio je, ni manje ni više, nego u obližnjem potoku čime je onečišćen okoliš i prouzročen ekološki incident.

Upit o navedenojm slučaju poslali smo u Hrvatske ceste, a njihov ćemo odgovor objaviti po primitku. Do tada, oprezno vozite na toj dionici državne ceste.

O tome kako se cesta uređivala na tom dijelu i kako su izvedeni još uvijek nedovršeni radovi najbolje govore fotografije.

/Foto: D.K./

 

Komentiraj: