Nakon obnove prostora KUD-a te Nogometnog kluba i DVD Buk dobiva EU sredstva

Autor: PROMO

Početkom radova na obnovi zgrade dobrovoljnog vatrogasnog društva Buk nastavljen je uspješan niz energetskih obnova javnih zgrada na području Pleternice. Ukupna vrijednost projekta je 615 tisuća kuna, od čega je 60% sufinancirano sredstvima Europske unije, a osim radova u projektim aktivnostima su i izrada glavnog projekta energetske obnove, stručni nadzor, energetski pregled, upravljanje projektom te promidžba.

Prilikom obilaska radova pleternička gradonačelnica Antonija Jozić je istaknula kako putem programa energetskih obnova Grad uspješno obnavlja ono što su naši roditelji i djedovi samodoprinosom i svojim radom stvarali. “Sretni smo što imamo znanja i mogućnosti privući sredstva tako da nas to sve bitno manje košta, u pravilu za cijenu jedne, obnovimo 2 ili čak 3 zgrade. Ovaj vatrogasni dom je na raspolaganju cijeloj zajednici ovih sela i često se koristi stoga je veliko zadovoljstvo kada se osiguraju sredstva za revitalizaciju prostora,” kaže Jozić.

DVD Buk je najstarije vatrogasno društvo nakon DVD-a Pleternica na našem području, a njegovi članovi ističu kako su zahvalni što se za njihovog mandata i aktivizma u društvu događa ova obnova.”Vatrogastvo je bitno drugačije nego u onim danima kada se naše društvo osnivalo, no to ne znači da imamo manje odgovornosti i skrbi prema našoj imovini. Naš dom je mjesto okupljanja i želimo u nasljeđe našim mladim članovima ostaviti nešto više nego smo mi naslijedili,” kaže Vinko Jušić, predsjednik DVD Buk.

Energetskom obnovom obuhvaćeni su radovi na izmjeni stolarije, fasade i stropa, ali bučki vatrogasci kažu kako će u sklopu ovih radova nastojati odraditi i neke druge zahvate kako bi dom uskoro zasjao u punom sjaju.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88