Nakon Festivala džeza i koncerta Zdenke Kovačiček kušanje rakije iz Veselog stroja  

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Večeras od 20 sati „Aurea fest 2016“ se na Trgu svetog Trojstva nastavlja Festivalom džeza, prije toga otvorit će se jedna zanimljiva izložba, a poslije će se moći kušati tek ispečena rakija iz kazana popularno zvanog Veseli stroj!

-Nakon lanjskog dobrog iskustva sa džezom uz naš Big band Požega gostuju poznati Green house band iz Zagreba, te diva džeza Zdenka Kovačiček, a na partiju poslije koncerta u dvorištu Gradskog kazališta Udruga šljivara Požega peče rakiju šljivovicu koju će posjetitelji moći kušati- kazao je Zvjezdan Marjanović, prodirektor Festivala džeza i umjetnički voditelj Big banda.

Prije toga tj. u 19 sati u izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Požega otvorit će se izložba „Gumbi“ koju je pripremio Pokrajinski muzej iz Celja(Slovenija).

-Gostujuća izložba Gumbi autora Jože Rataja upoznat će posjetitelje na najneobičniji način s načinom upotrebe, vrstama, oblicima i materijalima dugmadi kroz prošlost – ističe ravnateljica Gradskog muzeja Požega Maja Matić Žebčević dodajući da će izložba biti otvorena do 13. rujna.

Najavila je svakodnevno do 3. rujna kod zgrade muzeja pripremanje i kušanje starih jela u sklopu „Muzeja u loncu“.

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: