Nakon četiri zbirke pjesama Veličanka Marija Iličić objavila prvi roman /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

VELIKA- Uz potporu Požeško-slavonske županije, općine Velika, te sponzora velička pjesnikinja Marija Iličić objavila je u vlastitoj nakladi roman prvijenac pod nazivom „Nedosanjani san“. Urednik romana Marko Iličić je istakao da je tiskan u nakladi od 300 primjeraka.

Predstavljen je svečano u Velikoj, a savjetnica za kulturu Požeško-slavonske županije Ana Pirović pohvalila je autoričin rad, te aktivnosti Udruge zavičajnih pjesnika i likovnjaka „Matko Peić“ koja ih je potakla stvaralaštvo svojih članova.

Pozdravne riječi sudionicima uputili su lektor romana Ivan Abibović, zatim Ljilja Marić, predsjednica požeškog ogranka Matice hrvatske i pleternički vinar Marinko Markota, Nada Bonić je pročitala ulomak iz romana, a Irena Ivetić je pročitala recenziju knjige koju je napisala Sandra Halt Ćuže.

-Za autoricu romana je zavičaj mjesto gdje cvijeće najljepše cvjeta i ptice najljepše pjevaju – kazala je u osvrtu na knjigu profesorica Anđelina Papac dodajući da Marija Iličić kroz roman pokazuje ljepote slavonskog kraja, te ističe da je ljubav okosnica ljudskog života.

Roman je Iličićka posvetila svojoj obitelji i svima koji vole pisanu riječ, a obogaćen je nizom fotografija veličanina Vlade Bošnjakovića.

Umirovljenička mješovita pjevačka skupina i glazbenici “Ledena berba” tijekom promocije romana izveli su nekoliko vlastitih pjesama.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: