Najveselija proslava ovogodišnjeg Vincelova kod Zorice Tandare u Kutjevu; Šibenčani donijeli suhi pršut star dvije godine /FOTOGALERIJA/

KUTJEVO – Posjetili smo i foto objektivom ove godine zabilježili gotovo desetak proslava Vincelova kod vinara i vinogradara koji su slavili svog Nebeskog zaštitnika sv. Vinka. Kod nikog ne možemo pronaći niti jednu zamjerku, svatko je slavio na svoj način i prema onim običajima koje njeguju duži niz godina. Gdje je bilo najljepše? Na to bi pitanje teško mogli dati odgovor, a na ono gdje je bilo najveselije ne bi trebalo puno razmišljati i s pravom možemo reći kod poznate vinarke Zorice Tandare.

U goste su joj došli, na njenu proslavu, brojni njezini poslovni partneri i prijatelji, iz Istre, Primorja, Like, Dalmacije i drugih dijelova Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine.

Brojne je šampionske titule, zlatne medalje i plakete za kvalitetu vina dobila Zorica Tandara što su njeni kupci to prepoznali. I to jedan od razloga zbog čega se na gotovo sve proslave koje organizira Zorica odazovu njeni poslovni parteri poput i ovog Vincelova kojeg ona želi proslaviti i time započeti radove u vinogradima zasukanih rukava.

Na ovogodišnjem Vincelovu gastronomska ponuda je bila više nego dobra. Svi su mogli uživati u delicijama koje je spravila Zorica na onaj starovinski način. Tako se za sve našao vincelovski štap sa slaninom i domaćom slavonskom kobasicom, a na stolovima se našla sarma i grah i suhomesnate delicije te više vrsta domaćih kolača i velika torta koju je Zorici donijela njena prijateljica Antonija Zelenika iz Velike.

Pravo iznenađenje napravili su njeni prijatelji i poslovni partneri iz Dalmacije koji su donijeli dvije godine star suhi pršut težine 13 kilograma.

Zorica Tandara je zadovoljna prošlogodišnjom berbom koja je dala nešto manje grožđa, ali dobre kvalitete, pa se i u podrumu očekuju vina koja će sigurno biti za pamćenje.

Lijep i sunčani dan, svi su iskoristili da budu na svježem zraku, zaplesali uz kutjevačke Maligane, pekli vincelovski štap na otvorenoj vatri i uživali u dobrim vinima Zorice Tandare.

/Foto: Marko Krstanović/

0 Comment