Najveći rukometni turnir ovog vikenda na dvije lokacije u Požeštini

Autor: D.K.

Do sad najveći rukometni turnir je pred nama za dječake rođene 2004. godište i mlađi. Tradicionalni rukometni turnir “Požeški dječaci”, četrnaesti po redu ove godine se odigrava na dvije lokacije, u Požegi u SD “Tomislav Pirc”, te u Pleternici u školskoj sportskoj dvorani.

-Bit će to ujedno i promocija rukometa u Pleternici jer projekt revitalizacije rukometa u suradnji sa Županijom požeško slavonskom ide već drugu sezonu i trenutno u Pleternici trenira oko 45 dječaka i djevojčica koji aktivno sudjeluju u radu Škole rukometa. Nedavno smo registrirali 2006 i 2008 godište koji će igrati u Požegi jer Pleternica još nema svoj rukometni klub.Posebno moram pohvaliti djevojčicu Emu Vidmar koja je dobila poziv iz RK Brod da se priključi njihovoj ekipi koja uskoro ide na Državno natjecanje – rekao nam je rukometni trener i organizator turnira Hrvoje Jurković koji nas sve podsjeća da je prvi rukometni klub u našoj Županiji u bivšoj Općini bio u Pleternici.

Kolijevka rukometa je ipak Pleternica, ne Požega… Nemojmo zaboraviti i da je Domagoj Potnar, nakon Marka Kopljara, drugi naš igrač koji je sa 16 godina potpisao za Zagreb, također iz Pleternice, ali i golman RK Požege Daniel Rajič koji je branio po raznim klubovima po Hrvatskoj isto iz Pleternice.

Ovogodišnji turnir na kojeg dolazi 17 klubova održat će se 7. i 8 travnja i već sad je dobio epitet jednog od jačih turnira u cijeloj zemlji. Ulaz je slobodan, pa dođite i podržite mlade nade jer kako i sam trener Jura kaže ” Vrata su svima otvorena, svi mogu doći pogledati što to imamo u Hrvatskoj trenutno i ne samo u Hrvatskoj i u Austriji jer Ferlach je trenutno prvoligaš i u tom godištu su među najboljim ekipama u Austriji. Dođite i pogledajte jer tu će sigurno biti par imena koja će za pet, šest godina biti nosioci hrvatskog rukometa. To je sigurno. Dajte podršku tim mladim rukometašima koji vole, koji se žrtvuju za ovaj sport i koji pronose, nadam se i u budućnosti, hrvatski rukomet ”

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88